Tero Tuominen

Purjelennon EM Suomeen 2005

2 viestiä aiheessa

SUOMEN ILMAILULIITTO TIEDOTTAA 15.4.2004

 

PURJELENNON EM-KISA SUOMEEN 2005

 

Kansainvälinen ilmailuliitto FAI ja sen purjelentokomissio IGC ovat myöntäneet purjelennon avoimen ja 15 metrin luokan Euroopan mestaruuskilpailut Suomen Ilmailuliitolle. Kilpailu lennetään Lopen Räyskälässä 3.-17. heinäkuuta 2005. Avajaiset ovat 3.7. ja varsinaiset lentopäivät 4.-15.7.

 

Räyskälän lentokenttä on suomalaisen purjelennon perinteinen keskus. Kilpailun järjestäjänä toimii Räyskälä-säätiö. Paikalle odotetaan noin 60 konekuntaa.

 

Räyskälällä ja Suomen Ilmailuliitolla on aiempaa kokemusta kansainvälisten arvokisojen järjestämisestä. EM-titteleistä on kisattu 1988 ja 1996. Maailmanmestaruustasolla lennettiin 1976.

 

15 metrin luokassa suomalaiset ovat perinteisesti olleet mukana vahvalla kilpailujoukkueella. Avoimessa luokassa on lennetty aiemmin satunnaisesti, mutta nyt maahamme on saatu osallistumisen mahdollistavaa kalustoa ja mukaan päästään täydellä joukkueella.

 

Kaikkiaan purjelentomme kisamenestys on viime vuosina ollut nousujohteista. Päivävoittoja on kansainvälisissä kilpailuissa tullut useita ja edellisessä EM-kisassa Antti Lehto lensi viidenneksi.

 

http://www.ilmailuliitto.fi/

 

http://www.rayskala.com/

 

http://events.fai.org/gliding/details.asp?id=3089

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään