Aki Salmela

Lentoyhtiöiden fontteja, mistä ladata?

9 viestiä aiheessa

Veikkaanpa, että suurin osa on kyllä ihan customoituja "fontteja", joita ei yleisessä jakelussa ole. Ellei sitten jostain löydy jotain kolmansien osapuolien "replicoita". Ei kun kahlaamaan fonttisivustoja läpi...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuten edellä todettiin, monen lentoyhtiön logotyyppi on erikseen yhtiölle tehty, joten tuskin löytyy sellaisenaan.

Mutta moni näyttää käyttävän myös yleisempiäkin fontteja tunnuksissaan. Esimerkiksi Lufthansalla näyttää olevan käytössä Helvetica niminen fontti. Helvetican halpakopio Arialhan löytynee jokaisesta PC:stä.. Myös American Airlinesilla näyttää olevan sama.

 

Muita esimerkkejä olisvat vaikkapa EasyJetin Coopper ja Turkish Airlinesin käyttämä Futura. Mutta nämä ovat kuitenkin kaupallisia fontteja, joita ei netissä ilmaiseksi jaellakkaan. (Helvetica Neue-perheen hinta näyttää olevan n. 700euroa)

 

Ilmaisfonttien sivustoilta on vaikea löytää ihan näiden "kunnollisten" fonttien kaltaisia, mutta esimerkiksi osoitteessa www.linotype.com voi käydä ainakin katselemassa jos löytyisi halutunlaisia. Tosin ne ovat niitä kaupallisia ja maksullisia.

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miksi muuten tuollaiset fontit ovat noin pirun kalliita? Itsekkin etsin vähän aikaa sitten Easyjetin fonttia simupainttia varten, mutta kuinka kävikään.. :P

 

Kun niiden suunnittelussa menee vuosia?

 

Mutta parashan on hakea sen lentoyhtiön logo suoraan tai käyttää valokuvaa, esim. A.Net:issä lienee useita käyttökelpoisia kuvia mistä saa painttiin materiaalia. Tai ainakin mittasuhteista ym tietoa.

 

//Tuomas

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Fontit ovat itsessään melkoisia taideteoksia. Itse olen suuri typografian ystävä.

 

Muistaakseni Hesarin leipätekstifontti on piirretty lehdelle tilauksesta. On meinaan pirun tyyristä touhua eikä synny vaan netistä lataamalla. Logoihin fonttien piirtäminen on normaalia ja jopa päivittäistä graafikoille, mutta kun aletaan luoda kokonaisia fontistoja ja typografiaa niin alkaapa maksaa miljuunia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Parikymmentä vuotta sitten tehtiin hommia Letraset-siirtokirjaimilla, joita myi A4-liuskoilla mm. Wulff.

 

Näköjään niitä on nykyisin netissäkin "muutamia" erilaisia, myynnissä siis:

 

http://www.myfonts.com/browse/foundry/letraset/

 

Hmm... vasta nyt huomasin, että tuohon voi kirjoittaa malliksi oman tekstin, vaikka Finnair, ja siitä näkyy sitten Finnair kaikilla eri fonteilla?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään