Juuso Leppä

Tietokoneen Päivitystä

10 viestiä aiheessa

Tarvisi päivittää Tietokonetta, koska ei tule simulentämisestä yhtään mitään,ei ole kiva lennellä, vaikka hesassa kuin Framet näyttää jotain 10 :o.Nykyinen kokoonpano on:

Amd Athlon XP 3200+ -prosessori

1G -DDR muistia

NVIDIA GeForce FX 5500 -AGP näytönohjain  :thmbdn:.

Mitä minun kannataisi ostaa koneeseen ja raha Budjetti olisi jotain 300€.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei oikeastan mitän...  ensimainen ongelma on toi vanha AMD väylä on niin tolkutoman hitas, eli emo ja prossu vaihton.  noh se tääs pista muistit uusiksi. ja PCI-E väylä teke selvasksi toi 5500:sta.

 

Oikeastan koko laitos mene vaihton jos haluat jonkun näköstä järkeä tämän homman. 

 

 

Noh jos oikeasti haluat/on pakko 300lla perja...  onko toi muisti DDR400? jos on  verkkokauppasta olisi paketti joka voi melkein sanoa järkevaksi...

 

5388    AMD Athlon 64 3200+ bulk prosessori, 2.0GHz, Venice, Socket 939, 512KB L2 cache.  65.90

 

18058  Connect3D Radeon X1800 GTO 256MB GDDR3 Dual DVI + ViVo -näytönohjain PCI-Express  136.90

 

18454  Asus A8R MVP ATX 2.0 emolevy CrossFire tuella. Tämä uutuusemo Asukselta tukee ATI:n  93.90

 

Hinta kertyy 297€ ja toi prossu vaika onkin sama kellotajus kun sinun nykynen toimi huomatvasti nopeammin kovemman front site bus:in ansiosta.  toisalta kun Bulk prossu on kysessä joutut osta jähdytin kelvolinen jähdytin AMD 64:lle maksa noin 25€ eli pari kymppi mene yli bujetti. Toki kaikki nämä tavarat ovat kuoleva, mutta ainakin FS9 pyörisi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näytönohjaimen vaihdolla saat koneen paremmin tasapainoon, mutta kauheasti ei kannata investoida, kun seuraavan koneen päivityksen yhteydessä näytönohjain vaihtuu taas (PCI-E-väyläiseen). Minä katselisin jotain Geforce 7600-tasoa ja säästäisin pari saturaista siihen seuraavaan isoon remonttiin.

 

edit: Osta uusi emo silloin kun ostat myös uuden prosessorin ja muistit. Tietokoneen päivittäminen pala kerrallaan on turhan kallista vähäiseen hyötyyn nähden, ja erityisesti prosessori, muisti ja emo kannattaa aina vaihtaa kerralla. Tällä hetkellä Intelin Core2 -prosessorit ja 800 MHz DDR2-muistit tarjoavat hyvää vääntöä, mutta niistä ja näyttökortista ei kolmella satkulla selviä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Riippuu muusta laitteistosta ja sen tulevien päivitysten aikataulusta. Näyttökortti kannattaa "ylimitoittaa" vain jos muu laitteisto uusitaan lähikuukausina. Sen arvo laskee niin nopeasti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuollaiset osat olisi tulossa:

 

A8R-MVP S939 ATI X200 CROSSFIRE GLAN SATAII  87€

GeForce 7600 GS Silent, 512MB, PCI-E, TV-OUT/DVI 138€

 

Kertokaapas ketkä tietää,niin olisiko nuo hyvät osat koneeseen??

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin, mutta ei se PCI-E autuaaksi tee. Jos olisit nyt ostamassa kalliimpaa näyttökorttia seuraavan prosessorisi seuraksi, olisi asialla merkitystä. Mutta jos et ole uusimassa prosessoria ja muisteja lähikuukausina, vaan ostat näyttökorttia nykyisen prosessorisi seuraksi, ei sinulla ole syytä vaihtaa emolevyä. Ja kun se prosessorin vaihto on ajankohtainen, emolevykin vaihtuu taas, koska väylät ovat nopeutuneet.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään