Guest Masa

Käyttäjien oikeuksien asettaminen Windows XP:ssä

7 viestiä aiheessa

Olen tähän saakka aina toiminut vain admin-asetuksilla XP:ssä. Nyt olisi tarvetta luoda peruskäyttäjän "tili", jolla olisi hyvin rajoitetut oikeudet. Erityisesti haluasin määrittää tiettyjen itse adminina luomieni hakemistojen näkyvyyden per hakemisto. Eli siten, että User accountissa tietyt hakemistot eivät edes näkyisi "File managerissa", saatikka että niihin pääsisi sisälle.

Onnistuuko tällainen XP Pro'ssa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

XP prossa se onnistuu, ensiksi piilotetaan kansio. Sitten pitää varmistaa että yksinkertainen kansion jako on poissa päältä jotta päästään kansion oikeuksiin käsiksi. Sieltä sitten käyttäjät kohta pois. admini ja systemi kannattaa säilyttää.

käyttäjien lisääminen ja oikeuksien muuttaminen hoituu puolestaan tietokoneen hallinnan kautta. Siellä on erillinen kohta käyttäjille ja ryhmille jossa voi luoda ja poistaa käyttäjiä. Ja tietysti muokata käyttöoikeuksia...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos vinkistä. Laitoin Folder Properties-kohdasta rastin kohtaan "Make this folder hidden" ja se näyttäisi olevan kaikki mitä tarvitaan. Nyt ao. kansio näkyy adminille, mutta ei näy peruskäyttäjälle :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä niin järjestelmänvalvoja kuin peruskäyttäjäkin saa valita, näytetäänkö piilotetut kansiot. Kansion oikeusksilla saa määrätä, kuka pääsee tekemään mitä. Mutta jos XP on Home-versio, niin siitä taitaa kyllä olla kunnollinen käyttäjänhallinta jätetty pois.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No voi perskutarallaa, niinhän se näkyy olevan joo. Oli tuossa uudessa tilissä vain defaulttina etteivät piilotetut näy.

Tässä Amilossa on XP Multimedia Center Edition tai jotain sinnepäin. On kuulemma kovasti samanlainen kuin XP Pro, ja siksi en ole asentanut sitä Prota kun tämä MCE tuli asennettuna.

Taitaa sitten olla niin, että tämä käyttäjien hallinta on tässä MCE:ssäkin rajoittuneempi.

 

Folder properties-kohdassa se "make this folder private" on harmaana :thmbdn:

 

Teemun ohjeissa pääsin tuohon kansion piilottamiseen, ja sen jälkeen en enää löytänyt mainittuja säätöjä. Esim. se yksinkertainen jako ja sen pois kytkeminen, missä se tehdään?

Entä jos laittaa salauksen päälle kansioon, se lienee käyttäjäkohtainen, jos on salasanasuojattu?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käyttäjätilit pitäisi löytyä ohjauspaneelista oman nappinsa takaa ja/tai tietokoneen hallinnasta (klikkaa oikealla Oma tietokone -kuvaketta ja valitse Hallitse). Siellä saa tehdä käyttäjätilit ja määrätä mihin ryhmään ne kuuluvat. Kansioiden oikeuksien määrittely taas tapahtuu klikkaamalla kyseistä kansiota oikealla ja valitsemalla Ominaisuudet. Siellä on välilehti Suojaus, jos on. Yksinkertainen tiedostonjako -täppä taas on näkymäasetuksissa, resurssienhallinta- tai Oma tietokone -ikkunassa Työkalut - Kansion asetukset - Näytä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

OK, kiitos tästä rautalangasta. Nyt löytyi tuo simppeli tiedostonjako. Sen kun disabloi niin heti alkoi lyyti kirjoittaa. Tuli se security-välilehti näkyviin, jne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään