Kalle Autio

Kovalevy hajoamassa?

5 viestiä aiheessa

Tossa puhdistaessani kannettavaa, aloin ihmettelemään, että miksiköhän kovalevyn sisältä kuuluu jotain ihme helinää, aivan kuin jokin osa olisi ihan irtonaisena siellä sisällä? En saanut avattua kovoa, kun ei ollut tarpeeksi pientä ruuvaria, mutta mitä veikkailette. Onko kovo vetelemässä viimeisiään? Kaikki asennukset kestää toivottoman kauan ja muutenkin kone tuntuu olevan välillä tosi hidas.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kokeiles alustaa se kovo. Jos se ei alusta loppuun asti siinä on sitten niitä keijuja sisällä eli bad sectoreita.

Kannattaa kaikki maholliset testit tehä, ennen kun heittelet sitä roskiin ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tossa puhdistaessani kannettavaa, aloin ihmettelemään, että miksiköhän kovalevyn sisältä kuuluu jotain ihme helinää, aivan kuin jokin osa olisi ihan irtonaisena siellä sisällä? En saanut avattua kovoa, kun ei ollut tarpeeksi pientä ruuvaria,

 

Jos haluat olla 100% varma siitä että se on rikki, niin hanki se pienempi ruuvari.

 

Sen jälkeen se on takuulla hajalla.

 

Mutta kunnon vastauksena: muistaakseni joissakin kovoissa on ihan normaalia että kuuluu helinää kun niitä keikuttelee. Jos haluat tarkistaa asian niin polta toisella koneella Knoppix CD:lle ja buuttaa sillä. Sitten voit käyttää sen badblocks-komentoa levyn testaamiseen.

 

Miksi näin mutkikkaasti? Minulla hajosi kerran levy ilman että Windowsin chkdsk huomasi mitään. Se taisi itse seota ensimmäisenä ilmeisesti...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, ei levyä pidä avaamaan mennä, jos sitä meinaa käyttää vielä. Pölyhiukkanen lukupään ja levyn välissä tuhoaa sen varmasti.

 

Vaikea keksiä, mikä levystä voisi irrota niin, että se siitä huolimatta toimii jotenkuten. Jos se kuulostaa siltä, että joku irtonainen pala pyörii siellä, niin se varmasti ei kuulu asiaan. Jonkin osan liikkuminen levyä käännellessä on kyllä mahdollista ehjässäkin. Hidastuminen johtuu yleensä vaan levyn pirstaloitumisesta ja järjestelmään kertyvästä turhasta ryönästä, mutta toki laiteongelmakin voi sitä teettää.

 

Voit koittaa formatoida sen levyn ja asentaa käyttiksen uudestaan, josko se sitten nopeutuisi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi!

 

Sori kun palaan tähän aiheeseen vielä. Mutta nyt se kovalevy sitten näyttäisi totaalisesti hajonneen. Alustus ei etene 4 % pitemmälle. Kovalevy on Toshiba MK2017GAP (http://shop.store.yahoo.com/netcomdirect/tomk20atnoha.html). Niin mitä testiohjelmia kannattaisi ajaa tuolla? Osaako joku testiohjelma vaikka korjatakin jotain vikoja?

 

P.S. Se helinä on aivan normaalia. Kovossa lukee "RATTLE NOISE IS NORMAL." ;D.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään