Guest arttula

Verkkotulostin hävisi verkosta

5 viestiä aiheessa

Terve

 

Jostain syystä aiemmin asentamani HP:n 3210 -verkkotulostin on kadonnut jäljettömiin. Vaihdoin takaisin tähän vanhaan koneeseeni, jossa se on aiemminkin toiminut aivan hyvin. Nyt koko vehkeestä ei näy enää jälkeäkään. Molemmat koeet (tietokone ja printteri) ovat kiinni piuhalla samassa reitittimessä, joka on samalla langattoman tuliasema. Reitittiminen asetuksissa "Attached Devices" nuo molemmat kyllä ovat näkyvillä, mutta kun yrittää asentaa printteriä, ei sitä verkosta löydy. Tietokone kuuluu työryhmään "Langaton", ja tukiasema tottelee samaa nimeä. Lieneekö jokin tuollainen asetus pielessä ? Printterin IP-osoite on palomuurien sallimassa listassa.

 

T: nimim. "Vesilintuako printterillä ?"

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ovathan ne varmasti samassa verkkosegmentissä? Siis jos verkkomaski on vaikka 255.255.255.0, ja laitteiden osoitteet ovat 192.168.22.1 ja 192.168.22.211, ne ovat samassa segmentissä, mutta jos verkkomaski on 255.255.255.128, ne ovat eri segmentissä, tai jos toinen onkin vaikka 192.168.23.1.

 

Onhan printterin asetuksissa edelleen oikea osoite, verkkomaski ja reitiotin ja onhan TCP/IP-verkko päällä (asetuksissa saa yleensä täpänm käytettäviin verkkoihin, TCP/IP, AppleTalk, Netware)?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moikka

 

Joo, pitäisi olla. Tulostimen asetuksista poimittua:

 

URL: http://192.168.1.2

Isäntänimi: HPE10AAF

Laiteosoite: 001560eaaf

Aliverkon peite: 255.255.255.0

Asetusten lähde: DHCP

DNS-palvelin: 192.168.1.1

 

Tämän koneen verkkoasetukset:

IP: 192.168.1.3

Subnet mask: 255.255.255.0

Gateway, DNS ja DHCP server: 192.168.1.1

 

Arttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä ne toisensa sitten näkevät, mutta näköjään printteri saa osoitteensa DHCP:ltä. Sen osoite voi silloin olla vaihtunut siitä, mitä se kirjoitinta asentaessa oli, ja koneesi verkkokirjoitinportti on silloin väärä. Printterin IP kannattaa aina määritellä pysyväksi. Laita osoite manuaalisesti DHCP-palvelimen scopen ulkopuolelta. Näin osoitetta ei anneta koskaan muulle laitteelle, eikä printterin osoite muutu. Tietenkin asian voi hoitaa myös DHCP:ltä käsin määrittämällä sen pysyväksi kyseiselle MAC-osoitteelle (MAC = verkkosovittimen fyysinen osoite ja tuolle nimenomaiselle printterille yksilöity), mutta se nyt on vaan isompi vaiva. Katso sitten tietokoneen tulostinasetuksista portin tiedot ja korjaa IP-osoite sen mukaiseksi, mitä printterille annoit.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ookkei... Noin saattaa tosiaan olla, sillä tuo kone on aiemmin ollut langattoman verkon päässä muista koneista, nyt kytkin sen kuitenkin piuhan päähän, ja ongelmat alkoivat. Menen taas viikonloppuna mökille, ja kokeilen sitten noita ohjeita.

 

Kiitos !

 

Arttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään