Aleksi Saarinen

Suojatun langattoman internetyhteyden salasanan selvittäminen

11 viestiä aiheessa

Tervicko... eikun siis terve!

 

Mitenkäs saisin selvitettyä suojatun langattoman internetyhteyden salasanan? Wlanin on talouteemme asentanut jokin DNA:n asentaja, ja nyt saatiin yksi kannettava tietokone lisää ja wlanista olisi suuri apu jos saisimme koneen langattomaan verkkoon kiinni. Ongelmana on se että koneella ei päästä yhteyteen kiinni sillä se on suojattu. Saako tuosta purkista selvitettyä jonkinlaisen salasanan jotta koneen liittäminen verkkoon onnistuu?

 

Aleksi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos pääset purkin hallintaan käsiksi, niin salasanan vaihtamalla onnistuu. Purkin hallintaan taas pääsee normaalisti viimeistään resetin avulla.

 

On niitä sniffereitäkin olemassa, mutta niiden toiminnasta ei ole minulla tietoa.

 

Eikö kuitenkin ihan ekaksi kannata ottaa yhteytta DNA:n asiakaspalveluun, ja kysyä sieltä salasanaa? Luulisi heidän jättäneen sen johonkin sinulle tietoon, ellei sitten ole joku vakio kuten asiakasnumero tjsp?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täällä päin homma toimii niin että katsotaan purkin (routerin) pohjasta koodi (tai tavallaan salasana, sellainen hirvittävä kirjain-numeroyhdistelmä) ja se on sillä selvä. En nyt kuitenkaan osaa sanoa sen enempiä että onko tämä se mitä tarkoitit.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kun painat resetiä, sinun pitää tehdä kaikki asetukset uusiksi. Vaikeaa se ei ole, mutta sinun pitää tietää mitä haluat ja miten se tehdään. Pelkän WLAN-salasanan takia sinun ei kannata resetoida. WLAN-yhteyden salasanan saat laittaa mieleiseksesi, kun menet purkin asetuksiin. Tämä on joka tapauksessa yksi työvaiheista resetin jälkeenkin, joten resetistä ei ole mitään iloa. Kun olet laittanut salasanan purkkiin, muodosta läppäristä langaton yhteys ja anna kysyttäessä sama salasana. Helppoa kuin heinän teko.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Purkin asetuksiin on kieltämättä vaikea päästä ellei tiedä salasanaa.

Ellei sitä ole muutettu, niin purkin ohjeista löytyy ylläpitäjän tunnus ja salasana (usein esimerkiksi "admin" ja salasana tyhjä). Mikäli on muutettu, niin resetointi palauttaa ne. Tosin en ole varma tarkoititko sittenkin wlan-yhteyden salasanaa. Jos ei wlanin kautta onnistu yhteys, niin verkkopiuhan kautta pitäisi kyllä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Purkin asetuksiin on kieltämättä vaikea päästä ellei tiedä salasanaa.

 

Asetuksiin pääsemiseksi tarvitaan käyttäjätunnus ja salasana, mutta sillä ei ole mitään tekemistä langattoman yhteyden salasanan kanssa. Sillä on aivan oma. Purkkiin pääsee aina kiinni verkkojohdolla, vaikka ei WLAN-salasanaa tiedäkään. Asetuksiin ei pääse. Millainen asentaja vaihtaisi asetussalasanan kertomatta mikä se on?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Asetukset resetoitu, koko illan koittanut säätää tuota purkkia niin että kaksi wlankonetta saisi verkkoon kiinni. Huoh. Jos saan toisen koneen kiinni verkkoon niin toinen kone valittaa puuttuvasta/vajaasta yhteydestä, ja kun yhteyttä koittaa korjata niin korjaus jää IP:n vaihdon kohtaan. Sitten koneessa, jossa purkki on kiinni, valittaa että sama IP on käytössä muualla.

 

Onko koneissa automaattinen ip:n haku ja purkissa DHCP päällä?

 

http://www.zyxel.fi/?deptid=11274

 

Tuolta löytyy ohjeita. Tähän tilanteeseen auttaa ehkä alimpana oleva "ZyXEL WLAN yleisohje".

Lainauksia:

 

"Älä käytä WLAN-yhteyttä laitteen konfigurointiin. Muutokset WLAN-asetuksiin

saattavat katkaista hallintayhteyden laitteeseen."

 

"Määritä koneelle ip-asetukset manuaalisesti. Tietokoneen IP:ksi on asetettava ensin

192.168.1.33 ja aliverkon peitteeksi 255.255.255.0. Yhdyskäytäväksi on asetettava

tukiaseman osoite eli 192.168.1.1 tai 192.168.1.2."

 

"Oletusalasana kaikissa ZyXELin laitteissa on 1234 ja käyttäjätunnus admin"

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi,

 

Ensin kun olet resetoinut boksin niin kytke kone kiinni purkkiin normaalilla lähiverkko piuhalla. Mene nettiin ja laita osoitteeksi 192.168.1.1. Se kysyy ensin salasanaa joka oli se admin ja salasana 1234 tai jotain siihen suuntaa. Sen jälkeen se suosittelee vaihtamaan salasanan...vaihda. Sieltä mene wizard setup:iin ja laita operaattorin mukaiset astukset. Tallanne muutokset. Sen jälkeen mene wireless Lan-Wireless asetuksiin ja laita ensin wlan verkon päälle, muista tallettaa heti sen jälkeen alareunasta muutos. Älä laita suojausta samasta valikosta lainkaan päälle. Nyt sulla pitäisi olla langaton verkko päällä suojaamaton sellainen. Suojaus WPA-PSK laitetaan päälle OTIST kohdasta, jossa kone itse tekee avaimen. Älä laita avaimen kohdalle mitään vaan klikkaa kohta yes ja paina start. Kun kone on tehnyt sen niin se näyttää avaimen...kirjoita se ylös. Muista isot ja pienet kirjaimet. Nyt vain sulje selain.

Kun haluat kytkeä toisen kannettavan verkkoon niin se kyllä kysyy verkon avainta, kirjoita se niin pitäisi alkaa toimia. Jos olet asetuksista laittanut MAC osoitteen tunnistuksen niin silloin sun pitää myös käydä laittamassa se toisen koneen MAC osoite asetuksiin, koska ei riitä vain salasanan tieto vaan MAC osoite täytyy olla asutuksissa ylhäällä. Mutta mun mielestä ei ole vaivan väärti.

Laita viestiä jos ei nämä auttanut sua...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tere taas.

 

Unohtui kertoa että älä tee mitään muutoksia verkkoasetuksiin langattomana. Se ei oikein toimi sillä lailla, vaan kaikki asetukset täytyy tehdä verkkopiuhalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään