Sami Virkkula

Finnairin osakkeen arvon noususta

5 viestiä aiheessa

"Pöytälaatikosta" löytyi Finskin osakkeita vuodelta -88. Kellään tietoa onko finskin osakkeita splitattu vuosien varrella? Mitenköhän vuosin saatossa lunastamattomille osingoille on käynyt? Tuulenviemää?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläni on kanssa 80-luvun lopusta Finnairin osakkeita ja kyseistä osaketta ei ole splitattu missään vaiheessa. Lunastamattomat osingot on todennäköisesti jaettu uusina osakkeina, joten ei ole tuulenviemää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Erään toisen yrityksen tilinpäätöstiedotteesta vuodelta 2001 löytyi seuraava teksti:

 

Vuonna 1999 yhtiökokouksessa päätettiin myydä osakkeet, joita ei ollut siirretty arvo-osuusjärjestelmään, niiden omistajien lukuun. Vuoden 2001 aikana osakkeet, 1 016 704

kappaletta myytiin. Kertyneet varat säilytetään asianomaisten osakkeenomistajien lukuun 10 vuoden ajan.

 

Nuo Finnairin osakkeethan olisi pitänyt siirtää jo aikoja sitten arvo-osuusjärjestelmään. Veikkaan, että niiden osalta on toimittu vastaavalla tavalla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse löysin Säkkivälineen osakenipun "pöytälaatikosta". Olivat lunastaneet kaikki osakkeet pois jo aikoja sitten ennen arvo-osuusjärjestelmään siirtymistään. Jotta sain lunastetuista osakkeista/arvo-osuuksista rahat, piti täytellä kaikenlaisia lomakkeita ja muistaakseni käyttää maistraatissa (!?). Sitten tahnaa tuli tilille. Finskin arvo-osuudethan ovat edelleen noteerattuja objekteja, joten vanhat osakkeet on vain siirrettävä nykyiseen muotoon. Kyllä nämä pörssiyhtiöt huolen omistajistaan pitävät...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään