Ilkka Toivanen

Tunnista lentokone 1919

6 viestiä aiheessa

Tässä olisi SK 36/1919 kansi, jossa näyttelijätär Senta Söneland on lähdössä matkustusmatkalle Berliinistä Itämeren rannalle. Kuka tunnistaa konetyypin? Huomioikaa siiven päälle nousevat pakoputket, pyöräteline ja D-kirjain tunnuksessa.

 

[ attachment removed ]

 

En tiedä itsekään varmasti tyyppiä, joten kaikki apu tervetullutta.

 

PS. Itse näyttelijättärestä tietoa http://www.imdb.com/name/nm0845575/, loppu näkyy olleen vähemmän hymyilevä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Fokkerina tuon voisin ostaa, varma en tosin ole. Tuo "savupiippujuttu"hämää hiukkasen, toisaalta tuolloin vain mieleikuvitus oli rajana,eli ehkä joku sen ajan bisnesjetti.

Tyyppiäkään en osaa sanoa näin äkisti yritän lueskella illan mittaan. 8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Markulle kiitokset oikean koneen kaivelusta, taitaa olla peräti sama yksilö tai ainakin "sisaralus" kuvissa. Zoomailin hetken aikaa mm. Keskinen et all Suomen Ilmavoimat ykköstä intuitiona Friedrichshafen FF 33/FF 49, D.F.W. C.V ja Rumpler 6B1/6B2//C.VIII -koneita, mutta sivun 164 L.V.G. C.VI:n kuvan siipirakenne aiheutti epäilyjä myös sinne suuntaan.

 

Itse olisin kuitenkin veikannut Rumpleria. Joka tapauksessa tuollaisia "traktorin savupiippuja" ei ole hirveästi tullut kuvissa ennen vastaan, vaikka vain uon ajan saksalaiskoneissa taisi pakoputket mennä ylöspäin ja jäähdyttäjät olla yläsiiven etureunassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla