Mikko J Köykkä

AMD Athlon 64 X2 S393

15 viestiä aiheessa

Mihin S393:seen sopivat Dual Coret ovat kadonneet? Löysin jotain ryöstöhintaisia yksilöitä ja tyhjiä varastosaldoja. Vuosi sitten tätä konetta ostettaessa oli tarkoitus päivittää X2:seen kunhan ne halpenevat. No nyt ne ovat kadonneet markkinoilta.  >:(

 

Nim. Heräsinkö liian myöhään? :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi

 

Mikko tarkoitat kai socket 939 prossuja? Olen ymmärtänyt, että niitä ei enää valmisteta kuin tämän vuoden loppuun asti. Hinnannousu on johtuu heikosta saatavuudesta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep AMD lopettaa S939 kantasten prossuejn valmistamisen. Kun ovat siirtyneet DDR2 muisteihin, mielestäni A64 olisi pitänyt alunperin suunnitella DDR2 muisteille :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No säästänpä ainakin rahaa jos niitä ei ole enää olemassa. ::)

Moi

 

Mikko tarkoitat kai socket 939 prossuja? Olen ymmärtänyt, että niitä ei enää valmisteta kuin tämän vuoden loppuun asti. Hinnannousu on johtuu heikosta saatavuudesta.

Jep: Socket 939.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Erittäin kiva kuulla, koska itselläni oli sama visio ja AM2 -kannan ilmestymisen aikaan näytti hinnat alkavan laskea 939:llä  >:(

 

T: Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tilasin juuri itselleni 939 kantaan opteronin mallia 170. tämä on siis tuplaytimellä ja megan cacheilla, spekseiltään siis aikas lähellä athlon 64 x2 4000+. socket 939 opteronien pitäisi sopia aikas hyvin emppoihin, mutta kannattaa varmistaa emolevyn valmistajan sivuilta ko. asia. Mikään core 2 duon kaatajahan tuo ei ole, mutta hintaansa nähden päätin kokeilla tuota kun ei mene emo ja muistit uusiksi.

 

Alin hinta mbnetin hintaseurannassa näyttäisi olevan 184 euroa. Mikäli virittely halua löytyy, niin nuo opteronit ovat aikas tunnettuja kellottuvuudestaan, ne kun ovat yleensä todella vakaita ja aikas roimilla alikelloilla pyöriviä palvelintaustastaan johtuen. Palikka saapuu tosin vasta 18.12 päivän kieppeillä, mutta kerron lisää käytännön kokemuksia kun olen saanut palikan tikittämään koneeseen, kellotus haluja tosin ei itsellä vielä ole.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep, mutta näyttäisi siltä että tuo on yksi ytiminen malli. Opteronit 170,175,180 ja 185 ovat tuplaytimellisiä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olet oikeassa,luin asian huolimattomasti.Itse kuukausi takaperin myin omani pois,Amd 4800 X2 socket939 ja Asus A8R MVP lankun.Täytyy sanoa ,että en niin kovin ihastunut ollut sen suorituskykyyn.

 

                    Vexi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja kuinkas ollakkaan amd:n toimitukset tökkivät ja uusi tulopäivä 29.12. Kirjoittelen kokemuksiani kokoonpanosta ensi vuoden puolella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Useamman viivästyksen jälkeen:

 

Opteron 170 nyt koneessa ja tikittää kivasti.

 

Asennuksesta:

buuttasin koneen ja se tunnisti uuden prosessorin sekä xp pro:ssa että x64 xp pro:ssa ja buutin jälkeen olivat kummatkin ytimet käytössä. muistia tosin tunnistui vain 3,6gt en ole vielä kerinnyt testaamaan johtuuko tämä viallisesti muistipalikasta vai opteronista. kone on tosin vakaa.

 

Käyttiksestä:

Swappi on muistin määrästä kytketty windowssista "pois päältä" eli käsittääkseni se muodostetaan nyt keskusmuisti alueelle. moniajo vauhdittui mukavasti ja esimerkiksi videon transkoodaus sony PSP:lle menee nyt rutkasti nopeampaa ilman että koneen käytettävyys kärsii.

 

FSX:

On asennettuna tällä hetkellä x64 puolella ja pyörii kokolailla tasaista 15 fps:sää ilman hikkoja ja rykimisiä joita esiintyi häiritsevässä määrin edellisellä prosessorilla medium low asetuksilla.

 

Mitään prosessoritestejä en sinänsä ole ajanut mutta voin ajaa aikani puitteissa jos joku sellaisia haluaa. Kokoonpanoni on siis seuraava: emo epoxin ep-9npaj sli, 7800gt, (miltei) 4gt dual channelia ja sata levy. Oma fiilis päivityksestä erittäin hyvä, säästyi siis emon, prossun ja muistien vaihdolta sekä todennäköiseltä xp:n repair asennukselta. Rahaa kului päivitykseen 180 euroa, aikaa noin 15 minuuttia plus winkkareiden rebootit tämän lisäksi myin edellisen prosessorin 35 eurolla tutulle joten tuon voinee laskea pois hinnasta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kun olet muutaman viikon käyttänyt, niin voisit laittaa sitten hieman laajemmin kokemuksia? Ja ennenkaikkea oletko tyytyväinen.

 

T: Mika

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hetki taasen kulunut ja kone kokenut muutoksia:

 

Vista business nyt koneessa viikon verran ja toimii moitteetta sekä erittäin sulavasti. Ajuripuutteeksi jäi hp laserjet 1000 ajurit, mikä ei nyt suuri puute ole ja nekin tulevat hp mukaan kohta saataville.

 

Omia kokemuksia vistasta vajaan parinkymmenen sekalaisen oem-kokoonpano asennuksen pohjalta:

 

Vista rakastaa tuplaydinprosessoreja ja yli gigatavua muistia. Näkymä pyörii toki kyllä 1800 mHz p4:lla, 768mt muistilla ja 7500 ati all-in-wonderilla, mutta kokemus on silloin täysin erilainen. Omina rajoina pidän nyt tällä hetkellä 2400+ ja 1gt alle noiden suosittelen tutuille xp:tä, sen tuki kun jatkuu ainakin vuoteen 2010 mikä joillakin foorumeilla unohdetaan. Uusi käyttöjärjestelmä syö enemmän resursseja mutta tarjoaa notkeampaa käyttöä edelliseen verrattuna.

 

Asennuksesta:

 

Serial atat ahci moodiin tai non-raid asentoon jos ei ahci tunnistu. Vanhaan koneeseen päivitysversiota ajettaessa varaa reilusti aikaa, kauhukoneen päivitys kesti miltei 4 tuntia, kun taasen puhdas oem asennus usb2 tikulta menee 8-15 min väliin satalevyille.... Tämän lisäksi suosittelisin päivittäessäkin vistan asentamista puhtaalle osiolle, säästää aikaa ja hermoja. READYBOOST! muistakaa tämä eli tarpeeksi vikkelä tikku usb2 väylään ja se readyboost tilaan nopeuttamaan koneen toimintoja, rajatapauskoneilla havaittu suurin vaikutus. Recovery pointeista eli palautuspisteistä saa nyt näppärästi kaivettua tiedostojen aiempia versioita muutamalla naksautuksella, eli esim. word dokumentin historiallisia versioita saa esiin. Lähin vertaus lienee vaikkapa sharepointin (tai jonkin muun) asiakirja-arkisto ominaisuus, mikäli siis palautuspisteet ovat käytössä. Vista tykkää levypinnasta, eli jos asennat ahtaalle osiolle siirrä vaikkapa omat tiedostot toiselle.

 

Muistintunnistus vika selvisi:

Joko olin itse huolimattomasti käpälöinyt koneen biosia tai prosessorin vaihdolla oli osuutta asiaan, mutta dram asetusten säädöllä tunnistui koko 4gt muistia. (xp pro ei tosin pysty käyttämään koko tätä aluetta vaan siellä tunnistuu vajaa 3.5 gt)

 

FSX lähti hyvin pienellä viilauksella rullaamaan 20 fps:sää lueskeltuani hetken fsx optimointi dokumenttejä ja vinkkejä, tämä luku pätee sekä vistaan että xp:hen.

 

Ja ihan vaan tiedoksi, kaikki koneessani olevat käyttöjärjestelmät ovat töistä johtuen laillisia firman volyymilisenssi pohjaisia tuotteita. Oem asennukset/ koepäivitykset tehtiin kumppaniliikkeessä koulutus ja yya hengessä, niiden toimitukset alkavat tänään 31 päivä. Amd:n edustaja totesi muuten viime viikolla sellaista että 939 opteroni erät suomeen ovat loppusuoralla, jonka jälkeen niitä saa enään ulkomailta uusina tai sitten normaaleista käytetyn tavaran hankinta väylistä. Pakerran töitäni siis pirkanmaalla tukitehtävissä tällä hetkellä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään