Esa Lehtismäki

Pahimmat kolhusi?

34 viestiä aiheessa

Mikä on pahinta, mitä olet kamerallesi tehnyt?

 

Minä justiin tiputin kameran 70 cm korkean pöydän kulmalta kovalle lattialle. Kamerassa (Nikon D70) oli kiinni salama (Nikon SB-600) ja painavahko makroputki (105 mm Micro-Nikkor). Auki ollut muistikortin luukku väänsi kiinnikkeensä ja irtosi. Kiinnike irti, pihdeillä suoraksi, takaisin kiinni ja pikku säätöä. Vartin homma ja taas kaikki kunnossa. Pieni kolo jäi luukun kulmaan muistoksi, muuten kamera, salama tai putki eivät kärsineet yhtään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Canon 10D putos pöydältä lattialle ja siin oli kiinni 70-200/2,8, aikamoinen mäjäys, mutta ei ainakaan silmin havaittavaa vahinkoa... 8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

tiputin 2kk vanhan D70:n avonaisesta kameralaukusta kokolattiamatolle (tipui n. 10cm) ja kameran päällä oleva lcd-näyttö sanoi työsopimuksen irti. Joko Nikon tekee romuja runkoja tai sitten mulla on uskomattoman huonoa tuuria. Näyttö on "odottanut" yli 1,5v korjausta. Ainakin olen oppinut käyttämään etsimen infoja hyväksi ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kameralaukku sisältöineen matkusti etupenkillä ilman turvavöitä ja kovassa jarrutuksessa jatkoi matkaansa kohti jalkatilaa. Onneksi ei käynyt midiksii. ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kameralaukku sisältöineen matkusti etupenkillä ilman turvavöitä ja kovassa jarrutuksessa jatkoi matkaansa kohti jalkatilaa. Onneksi ei käynyt midiksii. ::)

 

Samat sanat mutta laukku oli takapenkillä, onnex kuitenkin oli kiinni ettei levinnyt tavarat

pitkin jalkatilaa !

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joko Nikon tekee romuja runkoja tai sitten mulla on uskomattoman huonoa tuuria.

 

Pistäisin huonon tuurin tiliin. Ainakin salamakenkä kestää näemmä törkeääkin rankaisua :o

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

HARMINA KAMERALAUKKU

 

Avoin kameralaukku tarttui kiinni miinanraivaajan portaisiin, kun laskeuduin alaspäin. 135mm objektiivi kieri ulos laukusta ja lähti kolisten seuraamaan minua pitkin rautaportaita (5-6 askelmaa). Tulos: lommo vastavalosuojassa ja toinen bajonetissa  :-\ , mutta muuten ehjä.

Samainen kameralaukku matkasi VW-kuplan etupuskurilla (auton ulkopuolella sitomatta) MTV3:n studiolta Pasilasta 15 km pohjois-Helsinkiin.  :o Huomasin laukun hihnan vilkun edessä, kun käännyttiin KEHÄ III:lta Puistolaan. Sanoin vain isukille rauhallisesti, että jarrutahan oikein varovasti ja pysähdy seuraavalle bussipysäkille. Isukki vähän ihmetteli, mutta onneksi teki työtä käskettyä. Noukin puskurilta laukun sisälle, jolloin isukki tuumas " Hyvä ettet sanonut, mitä siellä ulkona oli. Olisin saattanut pelästyä ja tehdä äkkijarrutuksen".  Joskus on hyvääkin tuuria.

 

t. Klaus

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Canonin pikku zoomi lensi kädestä Linnanmäellä maahan, err99 tuloksena. Kerran tippunut 350D+75-300 yhdistelmä bussin lattialle kun oli kiire kuvaamaan toiseen päähän plattaa ;) ei mitään vikoja tullut jos ei pientä naarmua oteta huomioon.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kannoin D200 + Sigma 80-400-yhdistelmää linssin kantokahvasta ja astuessani sellaisen 50cm korkean kettinkiaidan yli astuin kantapäällä roikkuvan kameran hihnan päälle sillä seurauksella, että ote lipesi ja koko yhdistelmä kapsahti sellaiseen kengän kokoiseen kiveen. Paniikinomaisen tarkastelun jälkeen ainoaksi vaurioksi jäi kuitenkin vain salamakenkä, joka painui niin littuun, että sitä ei saanut oiottua. Paukaus oli kyllä semmoinen, että olisin voinut lyödä vetoa, että ei ihan noin pienellä olisi selvinnyt :)

 

Ja laajiksen pudotin kerran autosta noustessani (ehkä 50cm matka) asfalttiin, jolloin sieltä sisästä vinksahti joku linssi sekä zoomikoneisto rupesi rohisemaan. Kotivakuutuksen piikkiin sain rahat uuteen linssiin ja juuri sopivasti muutaman päivän myöhemmin voimaan astuneen Rajalan hyvän tarjouksen takia vielä jonkun kympin voitolle :P

 

Pari kertaa on meinannut käydä kyllä katastrofi, kun olen lähtenyt ajamaan autolla kamera katolla. Toisella kerralla hoksasin itse, ja toisella kerralla satuin just katsomaan Katriinantiellä sinne rotaatiokivien luokse jääneitä kuvaajia, jotka heiluttivat käsiään hullunlailla. Silloin vasta tajusin, että hups. Muuten olisin ajellut varmaan kotiin asti ennenkuin olisin ruvennut ihmettelemään, että missäs kamera :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sain aikoinaan raivarin kreikassa ja heitin reppuni oikein miehekkäästi öbaut 20 metrin päähän katuun. Kun käteni ote oli jo irronnut ja reppu lensi ilmassa, niin aloin miettiä että mitä helvettiä mä oikein oon tekemässä.. Sisällä repussa oli Canon EOS 50E jossa kiinni joku 35-80 lasi ja irrallaan repussa oli 75-300 zoomi. Onneksi siellä oli myös läjä kaikenlaisia pyyhkeitä joita repussa kuskasin tuohon aikaan kameran ja putkien pehmusteina. Kuvauskalustolle ei käynyt mitään..

 

Mutta sen jälkeen ei raivareiden kohteeksi ole joutunut ainakaan se laukku jonka sisällä on kuvauskalusto  :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Viime talvena kävi efhk:lla aika paha "kolhu".

Oli tarkotus mennä kuvaamaan 22R:n nousevia hiekkakasoille jalustan kanssa, oli pimeetä ja 15 astetta pakkasta. No siinä kun sitten kiipesin niille kasoille kamera toisessa ja jalusta toisessa kädessä, kävi se kämmäys. Juuri kun olin päässy kasan päälle, niin astuin vahingossa semmoseen kohtaan missä oli varmaan joku 30cm pehmeetä pakkaslunta. Sinnehän se jalka upposi ja horjahdin sieltä alas asti. ::) Kamera tippu kädestä ja hävisi hetkeksi näkymättömiin lumipeitteen alle :(, ja voitte vaan kuvitella sitä v...tusta. No siinä sitten kuunvalossa kädet kohmeisina etsin kameranmentävää koloa, joka onneksi löyty melko pian. Siinä sitten loppuilta meni kameraa sulatellessa/kuivatellessa, mutta onneksi ei hajonnut. :thmbup:

 

Ja silloinen kamerani oli canonin a710. :laugh:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pahin(pahimmat) kolhut ovat kohdistuneet kittilinssiin, joka on mm. kertaalleen saanut monosta (täysin vahingossa), lensi aika kiitettävällä vauhdilla päin seinää. Tulos; ei mitään jälkiä. Samainen linssi on myös tutustunut muutamaan otteeseen intercityn lattiaan. Linssi on vieläkin täysissä sielun ja ruumiin voimissaan.  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mulle aiheutui pari päivää sitten sydämentykytyksiä kun hyvin tärkeitä kuvia täynnä ollut CF-kortti lipesi sormista ja lensi lattialle mojovan kalahduksen seurauksena... Onneksi ei mitään kadonnut/hajonnut.

 

Kameravehkeet eivät (onneksi) ole vielä ottanet mitään kovempaa iskua, kerran hipaisi 300D+70-200L yhdistelmä linssi edellä ovenkarmiin, hipaisulla selvittiin, oli senteistä kiinni iso paukaus... ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

CF-kortteja voi kyllä nakella melkein miten sattuu...ne kestää ihan kipeitä määriä ottaa osumaa...ei veteen upotus, jäätyminen tai saunassa käyminenkään tunnu vielä missään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On niin usein Nikonit ja Canonit mulla kolisseet, että alan uskomaan niiden kestävän mitä tahansa. Tai ainakin melkein mitä tahansa.

 

Pahin reissu kameralle oli viime syksyinen keikahdus Espanjassa. Tiputin yhdistelmän 1D + 24-105/4L + 430EX salama edellä katuun kun olin suorittamassa tyylikästä rungonvaihtoa, ja ykkösen hihna olikin eksynyt väärälle puolen kättä. Tuloksena salamasta meni jalka vaihtoon ja ykkösen kenkä vääntyi niin, että nykyään salama ei ota kunnon kontaktia, jos sen ruuvaa kiinni. Jos jättää auki, niin kaikki pelaa.

 

Samalla reissulla muuten tuo yhdistelmä 1D + 24-105 oli kuvailemassa merivedessä kunnon aaltojen seassa. Välillä setti kävi kokonaan uppeluksissakin. Hyvin toimi kun välillä vei rannalle kuivumaan ja vähän rapsutteli enimpiä suoloja pois.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tapahtui joskus -80-luvun puolivälissä, kun Chinon-merkkinen kinofilmikamerani putosi taskusta veneessä suolaiseen meriveteen. Huomasin kameran puuttumisen vasta soudettuani vastarannalle noin sadan metrin päähän. Ei muuta kuin nokka toiseen suuntaan, ja takaisin, ja siellä se kamera makasi puolen metrin syvyydessä hiekkapohjalla. Kotiin oli vielä puolen tunnin automatka, ja kun pääsin sinne asti, soitin valokuvausliikkeeseen. Kysyin, että onko kamera pilalla, vai onko jotain konstia. Siellä neuvottiin, että ei muuta kuin kamera heti vesihanan alle, salamapatteri ja filmi pois, "luukut auki", ja huuhtelu kraanan alla kunnolla. Kaikki suolainen vesi pitää saada pois. Sitten kuivaus tukankuivaajalla samalla ravistellen vedet pois.

 

Ajattelin kyllä, että kamera on mennyttä kalua, mutta mitä vielä! Se palveli vielä pitkään, ja kuvat olivat yhtä hyviä kuin ennen sukellustakin. Jopa salama toimi.

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Syksyllä tuli puotettua videokamera saimaaseen ja samantien takaisin kotiin

ja soitto huoltoliikkeeseen siellä he sanoivat että uniin kuivumaan. Siellä se päivän oli ja

toimii edelleen.

 

 

 

Teemu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläkään ei ole onneksi mitään kolhuja vielä. Onko oikeesti totta, että digijärkkäri kestää kävästä veden alla?  ;D

Anteeksi, ku kysyn, mutta tuntuu nyt niin mahdottomalta. Eikö sisään kuitenki pääse jonkun verran vettä?

 

-Oskari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko oikeesti totta, että digijärkkäri kestää kävästä veden alla?  ;D

 

Joku ammattikäyttöön tehty vehje (ammattilaisrunko + linssi(t)) kestävät kyllä vettä aika hyvin, mutta enpä suosittele sentään veden alle pistämään ilman asianmukaista siihen tarkoitukseen tehtyä koteloa. Ja noita kuluttajatason järkkäreitä ei kannata käyttää edes vähän kovemmassa sateessa. Muutaman pisaran ne saattaa kestää, mutta toisaalta eipä se tarvi sitten kuin sen yhden pisaran oikeaan paikkaan, niin saattaa kädessä olla entinen kalu...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläkään ei ole onneksi mitään kolhuja vielä. Onko oikeesti totta, että digijärkkäri kestää kävästä veden alla?  ;D

 

1D + 24-105/4L on sääsuojattu yhdistelmä, joka näemmä kestää uppeluksissa käyttämisen. Muutenkin mekaanisesti erinomainen vehje, ei ole moksiskaan vaikka joutuu välillä rajuun menoon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläkään ei ole onneksi mitään kolhuja vielä. Onko oikeesti totta, että digijärkkäri kestää kävästä veden alla?  ;D

Anteeksi, ku kysyn, mutta tuntuu nyt niin mahdottomalta. Eikö sisään kuitenki pääse jonkun verran vettä?

 

Tällaista testiä tuli tässä hetki sitten vastaan.

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&thread=23134169

 

 

Olennainen kuva:

485914817_0a30dd36c9_o.jpg

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä luulette, kestääkö kuinka hyvin kosteutta 400D+70-200mm 4L setti?

 

-Oskari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä luulette, kestääkö kuinka hyvin kosteutta 400D+70-200mm 4L setti?

 

-Oskari

 

Kuten sanoin, ei varmaan kannata liikaa lähteä urheilemaan. Kuten sanoin, ei nuo kuluttajavehkeet ole mitenkään järin hyvin suojattuja. Tippakin vettä väärässä paikassa voi aiheuttaa itkua ja hammasten kiristystä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään