Guest Nicket

Koneen päivitys apua kaivataan

6 viestiä aiheessa

Joo elikkäs olen tässä raudan päivitys asiassa pihalla kuin lumiukko  :-[ Koneeni on hp t849 pakettikone (ei myydä enään)

 

 

Tässä tekniset tiedot mitkä bongasin netistä:

 

AMD Athlon 64

3200+ prossu

512 Mt DDR-muisti

250 Gt Kiintolevy

Ati Radeon X300-näytönohjain

256 Mt näyttömuistia

 

 

Sen olen ymmärtänyt että näytönohjain on sieltä ja syvältä ja että muistia on liian vähän, mutta siinä se sitten melkein onkin  ::)

 

Voisiko joku auttaa, vaikka kertomalla minkälainen näytönohain ja minkälaista muistia pitäisi ostaa lisää?

 

 

Lisäys: Kun laitan windows tehtävienhallinnan ja katson sieltä muistin varauksen niin mitä tämä tarkoittaa 497M / 1249M?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikea sanoa onko tuo näytönohjain PCI-E väyläinen vaiko AGP. Muisti on DDR-1 muistia joka pikkuhiljaa alkaa katoamaan, tosin vielä niitäkin saa. Luultavasti niitä muistikampoja on koneessasi 2x 256Mt joten suosittelen niitten vaihtamista kokonaan 2x512Mt kampoihin...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos näytönohjain on PCI-väylässä, niin siihen ei hyvää saakaan. Väylä on niin hidas. Jos koneesta sen sijaan löytyy jompikumpi näytölle tarkoitetuista väylistä, niin siihen saa sitten paljon nopeamman kortin. AGP-väyläisestä ei kyllä kannata paljon maksaa, koska se ei käy seuraavaan koneeseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sapphire Radeon X1950 Pro 256MB PCI-E DualDVI. 172.90€ ja pari 512DDR400 noin 100€ antaisivat tekohenkitystä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taikka mikäli koko koneen uusiminen kuuluu lähisuunnitelmiin, voit tietysti ostaa jo nyt sellaisen näyttökortin, joka käy seuraavaankin koneeseen. Aikaskaala ei tosin ole pitkä, näyttökortin arvo laskee niin nopeasti. Voit tietysti myös ostaa nyt kohtuullisen kortin, vaihtaa sen seuraavaan koneeseen ensi alkuun ja sitten myöhemmin taas uusia näyttökortin seuraavaan koneeseen. PCI-E tulee olemaan näyttöväylä nyt jonkin aikaa. Nykyinen koneesi ei saa kaikkea irti tehokkaimmista korteista, joten siksi ei kannata nyt ostaa huippukorttia, ellet ihan pian vaihda kaikkea muutakin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään