Guest Iceman590

Avaruuden kosminen taustasäteily

4 viestiä aiheessa

Olen kuullut, että esimerkiksi lentäjiltä on mitattu paljon muita ihmisiä korkeammat säteilyarvot, koska tämä haitallinen avaruuden kosminen taustasäteily on paljon voimakkaampaa jo esimerkiksi 10 kilometrissä kuin maanpinnalla. Niin voiko tästä jatkuvasta altistumisesta säteilylle tulla pitkällä aikavälillä jotain seurauksia, jos tässä edes on mitään perää?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On tuo juttu ihan totta, oli puhetta tuosta fysiikan ykköskurssilla. Vuotuinen säteilyannos on lentävällä henkilökunnalla suurempi kuin normi-ihmisellä. STUK:in sivuilta löytyy asiasta lyhyt artikkeli, http://www.stuk.fi/tutkimus/terveyshaitat/fi_FI/lento/ .

 

Lentäjien syöpäkuolleisuutta koskevassa yhteiseurooppalaisessa tutkimuksessa ei havaittu lentäjillä lisääntynyttä syöpäriskiä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Syöpähän siitä tulee - se on selvä juttu.

 

Mutta niin tulee kyllä tupakoinnistakin ja käristetystä makkarasta ja liiallisesta auringosta ja ja ja...eli kuuluu taas sarjaamme "Asiat jotka aiheuttavat syöpää"

 

-tuomo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve

 

Valtaosahan tuosta ylhäällä saatavasta hiukkassäteilystä on peräisin ihan omasta auringostamme. Sen ehkä tutuin ilmentymä ovat revontulet. Mainittu kosminen taustasäteily on hyvin vähäistä.

 

Arttu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään