Otto Nieminen

Kone kaatuu, kaatuu, kaatuu, kaatuu...

5 viestiä aiheessa

Noniin, tämä kaikkia askarruttava kysymys, miksi kone kaatuilee? Tämä on minua ketuttanut jo viimeiset 5 päivää. Kone aloitti kaatuilun lauantaina. Joka kerta kun käynnistän simun, menen konevalikkoon, niin kone tilttaa, siis ruutuun ilmestyy erivärisiä neliöitä jotka vilkkuvat jne., jne. Levyn eheytyksen avulla pääsin jopa kentälle asti, mutta sitten kone tilttasi taas.  >:(

 

Mikä hemmetti on kun tällainen kaatuilu on alkanut? Silloin lauantaina aamulla, siivosin koko koneen sisältä, näytönohjaimen mukaanlukien, irroitin sen ja puhaltelin ylimääräiset pölyt pois. Johtuisiko kaatuilu tästä? Näytönohjaimessa on uusimmat ajurit.

 

Kiitän erittäin suuresti kaikesta avunannosta teitä! Kiiitooos  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikä hemmetti on kun tällainen kaatuilu on alkanut? Silloin lauantaina aamulla, siivosin koko koneen sisältä, näytönohjaimen mukaanlukien, irroitin sen ja puhaltelin ylimääräiset pölyt pois. Johtuisiko kaatuilu tästä?

 

No eihän se nyt siitä johdu. Pelkkä hassu yhteensattuma vain että se vikailu alkoi siitä että ronkit niitä koneen sisuskaluja.

Mutta ihan vain varmuuden maksimoimiseksi ja sen epätodennäköisimmänkin vaihtoehdon poissulkemiseksi, tsekkaa se konehuone toisenkin kerran; irrota ne kortit mitä irrotit silloin kun kaikki oli vielä hyvin, ja aseta ne uudelleen paikoilleen, huolellisesti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko näyttökortti AGP-väyläinen? Se on melkoinen susi väyläkseen ja altis kosketushäiriöille. Varmista, että näyttökortti on varmasti kolossaan pohjassa asti eikä kontaktien väliin tullut pölyä. Kuvaamasi oireet ovat peräisin nimenomaan näyttökortista, joka hyytyy 3D-tilassa. Yleenmsä syy on ajureissa tai ylikuumenemisessa, mutta kyllä periaatteessa huono sähköinen kontaktikin voisi oireilla noin, onhan tietoliikenne näyttöväylässä paljon vilkkaampaa 3D:ssä. Niin ja tarkista, että näytönohjaimen tuuletin pyörii ja mahdollinen lisävirtajohto on kunnolla kiinni.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noniin, tässä kokeilin Esan vinkkejä ja siltä ikävä kyllä näyttää, että eipä ne mitään auttaneet. Taitaa olla kohta uusi näyttis paikallaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meinaa mennö hermot... Olen yrittänyt tämän iltaa asentaa Windowsia uudestaan, ja aina tulee sama sininen ruutu "a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer etc..."

 

Eli asennus sujuu ihan hyvin siihen saakka kun kone käynnistyy uudestaan, ja sitten tulee tuo ilmoitus. Kolme kertaa olen koittanut sitä käyttistä asentaa ja joka kerralla formatoinut kovalevyn. aina sama tilanne. Tietääkö kukaan mistä tuo voisi johtua ja kuinka saisin winukan asennettua taas koneelle?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään