Mikael Tynkkynen

Tactical ILS

9 viestiä aiheessa

Jostakin muistan lukeneeni Hornettien suunnistuslaitteista, joihin myös otskikossa mainittu Tactical ILS kuuluu.

 

Millälailla "taktinen ils" eroaa ns. normaalista ils:tä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heippa Mikael,

 

En ole koskaan perehtynyt TILS -järjestelmään. Se on kuitenkin täysin erillainen kuin ILS. Maassa on vain yksi laite ja muistaakseni se käyttää pyyhkäisykeilatekniikkaa.

 

Esa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei ole kyllä mitään hajuakaan koko hommasta, mutta jos kysymyksessä on yhden laitteen systeemi, niin olisko tollanen sitten myös helposti siirrettävissä esim. maantietukikohdan ILS:ksi?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro

 

Ensimmäinen visti foorumille, vaikka olen seurannut tätä ties monta vuotta..

 

Itse törmäsin tohon Tactical ILS:iin suorittaessani varusmiespalvelusta tietotekniikka-au oppilaana työharjoittelussa Pirkkalassa. Erittäin avulias viestikorjaamon päällikkö selvitti, että kyseessä ei olisi MLS (Microwave Landing System), joka ei ikinä saavuttanut suurta suosiota. 

 

Kyseessä on mobiili ILS, joka voidaan helposti siirtää SA maantiekentille. Järjestelmä vaatii omat laitteensa ohjaamossa, eikä ole yhteensopiva siviili ILS:n kanssa.

 

- Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

TILS on yleisesti käytetty systeemi ruotsissa. Siellä ilmavoimien koneissa ei ole yleisemmin ollut ILS:ää kuin ymmärtääkseni kuin vasta viimeaikoina. Roy Fröjdh kertoo asiaan liittyvästä historiasta kirjassaan Guldvingen. Vielä Grippenin perusmalleissa ei tainnut olla ILS:ää ollenkaan ja se on jälkeenpäin lisätty osaan ruostalaisista koneista ja vientiin tarkoitettuihin malleihin (muititietoa, voin muistaa väärin). TILS sopii ruotsalaiseen filosofiaan juuri sen liikuteltavuuden vuoksi ja ajatukseen hajauttaa koneet kriisin aikana maatietukikohtiin. TILS ei kuitenkaan ole niin mobiili kuin sopii toivoa ja muutenkin sille on tullut aika kehittää parempia kokonaan maavarustuksesta riippumaton tarkkuuslähestymisjärjestelmä Gripeniin. Kehitteillä on NINS ja NILS lyhenteillä tunnetut systeemit. Lisää tietoa aiheesta mm. http://www.gripen.com/NR/rdonlyres/A2B056C0-2E4F-4DBD-9616-2CD45E78E039/0/gripen_news_2000_01.pdf ja http://sesam.tranet.fmv.se/rendezvous/rv/Nr3-99.pdf

 

Kai

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä päätukikohtien TILS:it ja varatukikohtien siirrettävien TILS:ien anturat os sijoitettu kynnykselle kiitotien viereen. Tarkoittaa sitä, että jos kuski yrittäisi sinnikkäästi ajaa TILS:llä loppuun asti niin sivuun mätkähtäisi.

 

Jenkeillä on tukialuksilla TILS nerokkasti kannen alla keskilinjalla. Ilmeisesti se on jotenkin hyrrävakavoitu niinkuin niiden "lihapullavalotkin".

 

Mene ja tiedä.

 

-TAK-

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään