Tero Koivisto

Millä nimikkeellä kulkee lentokentän ajoneuvojen kouluttaja?

7 viestiä aiheessa

Elikkäs tälläinen asia askarruttaa johon täältä saattaisi saada kaipaamani vastauksen, eli millä nimikkeellä toimii se henkilö, joka vastaa kuljettajien koulutuksesta, eli se jonka vastuulla koulutetaan ne, jotka ajavat siellä aitojen sisäpuolella. Tuollainen homma olisi mielenkiintoinen, varsinkin kun itse ammatiltani liikenneopettaja :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käsittäkseni liikennealueen ajokouluttaja, ainakin osa asematasovalvojista tekevät tuota sekä firmoilla on omia kouluttajiaan, kuten omalla työantajallanikin.

 

T. nimimerkki kentän ajokoulutukseen odottava...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noinhan se taitaa mennä nykyään. Ajomääräkin on vissiin vähän lisääntynyt. Asematasovalvonnalla ainakin tapasi aiemmin olla koulutusvastuu. Tornin alla olevassa neukkarissa pidettiin heidän toimestaan jonkinlainen teoriapläjäys, vai oliko se jopa niin, että luettuaan kentän ajo-ohjesäännöstön, siellä sai käydä tekemässä kokeen. Sitten hurruutettiin pari settiä ympyrää ja ajettiin asematasopäällikön (en ny muista titteliä ihan varmuudella) kanssa "inssi". Sinälläänhän tuo ei ole ajo-opetusta, koska luvan tarvitsiojoilta edellytettään ao. luokan ajokorttia. Idea on lähinnä tutustuttaa tuleva luvanhaltija kenttäalueella liikkumiseen teoriassa ja käytännössä.

 

Koulutuksessa käydään läpi missä saa liikkua ja millä edellytyksillä, missä taas ei. Kummastellaan, mitä tulee ottaa huomioon (kuten peruuttavat koneet, käyvien moottoreiden suoja-alueet seisovien ja rullaavien koneiden osalta, tankkauksen suoja-alueet etc.).

 

t. nimim. 10 vuotta HK:n ajolupa taskussa  ;D

 

PS. Ensimmäinen vastaantuleva MD-11 on aika huikea elämys

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sattuuko kenelläkään olemaan tiedossa mitä tuollaiseen liikennealueen kouluttajaksi mahtaa olla vaatimuksena?

 

Joskus on ollut tällainen hakemus ajokouluttajaksi = kysytty nimike : (noin vuoden vanha hakuilmoitus)

 

Tehtävänäsi on kouluttaa lentoaseman asemataso- ja liikennealueilla toimiville työntekijöille alueiden maaliikennettä koskevia säännöksiä ja toimintatapoja. Toteutat sekä teoria että käytännön opetuksen, vastaanotat teoria- ja ajokokeet ja huolehdit myös ajo- ja ajoneuvo-lupien hallinnasta ja valmistamisesta sekä muista toimistotehtävistä ja asiakaspalvelusta.

 

Sinulla on ylioppilastutkinto tai muu ammatillinen koulutus, vähintään B-luokan ajokortti ja Ms Officen perustaidot. Koulutuskokemus, lentoaseman ajokouluttajan pätevyys tai ajokokemus lentoaseman kenttäalueella ovat eduksi. Tehtävässä tarvitset myös sujuvaa suomen- ja englanninkielen suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa, yhteistyökykyä, joustavuutta, palvelualttiutta ja paineensietokykyä.

 

;) -

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tornin alla olevassa neukkarissa pidettiin heidän toimestaan jonkinlainen teoriapläjäys, vai oliko se jopa niin, että luettuaan kentän ajo-ohjesäännöstön, siellä sai käydä tekemässä kokeen.

 

 

Nykyisinhän nuo ajokoulutustilat taitavat olla kotimaan terminaalissa, jonne kulku TP 12 kautta...?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään