Ilkka Portti

Kiina ja Oulu virittävät tilauslentoja (KL Vip 15.1.2007)

9 viestiä aiheessa

Kauppalehti Vip kirjoittaa tämän päivän numerossa:

 

Oulun ja kiinalaisen 8,2 miljoonan asukkaan Hainanin saaren välille kaavaillut tilauslennot edennevät seuraavan kerran huhtikuussa, jolloin kiinalaisen valtuuskunnan pitäisi saapua Ouluun lääninhallituksen vieraaksi.

Suunnitelmien mukaan Oulun kentän tiloihin tulisi aluksi kiinalainen työntekijä selvittämään matkojen myyntiä ja markkinointia. Oulusta kiinalaiset jatkaisivat lähinnä Kuusamoon, mahdollisesti Lappiin ja Ruotsiin tai Venäjällekin.

Hainan Airlinesin operoimat lennot aloitettaisiin mahdollisimman pian. Länsimaisella kalustolla lentävä yhtiö on Kiinan kuudenneksi suurin alallaan, ja se omistaa myös hotelleja ja osuuksia lentokentistä.

- Suomessa kiinalaisia kiinnostaa etenkin talvi ja lumi, mutta myös kesä on saanut kehuja kävijöiltä, kertoo Oulun lentoaseman pällikkö Pekka Mäntynen Finaviasta.

---

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tulee mieleen yksi hauska tarina, pikkasen offtopic, mutta ei kai haittaa....

 

Bändi missä soitan sai keikan muutama vuosi sitten soittamaan tilaisuuteen missä Icelandair ja jotkut kiinalaiset vieraat tapasivat solmiakseen jostain sopimuksesta jolla Icelandair aloittaisi lennot Kiinaan. Kiinalaiset taisivat olla matkatoimiston tms. väkeä. No paikalla oli kuitenkin em. lisäksi myös suurlähetystön porukkaa, saattoi olla Islannin presidenttikin, en nyt sitä niin muista. (Presidentin läsnäolo täällä olevissa tilaisuuksissa on "peruskauraa", siihen ei enää niin kiinnitä huomiota...  :P Paitsi jos Vigdís tulee käymään )

 

Ja oli oikein kiinalainen bändikin jotka soittivat jotain kiinalaisia perinteisiä soittimia. Todella hyviä muusikoita. No ei siinä mitään, oli puheita, myytiin kiinalaista krääsää, molemmat bändit soittivat yhdessä ja erikseen, kaikki olivat tyytyväisiä.

 

Kaksi viikkoa myöhemmin kerrottiin uutisissa että n. 50 henkilöä (varmaan yli puolet ryhmästä) eivät koskaan palanneet Kiinaan.  ;D He järjestivät tällaisen pienen peiteoperaation loikatakseen Tanskaan tai jonnekin keski-Eurooppaan. Sopimusta ei koskaan syntynyt.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

- Suomessa kiinalaisia kiinnostaa etenkin talvi ja lumi, mutta myös kesä on saanut kehuja kävijöiltä, kertoo Oulun lentoaseman pällikkö Pekka Mäntynen Finaviasta.

---

 

On tullut käytyä tuolla Hainanilla, ja suomalaiselle ihan nasta lomapaikka. Eli tilausliikennettä tullee sitten molempiin suuntiin, enkä puhu vain niistä kiinalaisista, jotka eivät ole turvapaikanhakujonossa :o :o

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joko ne 8,2 miljoonaa kiinalaista on käyneet Oulussa?   ;)

 

Ruotsiin,Kalmar:iin odoteltiin neljääkymmentä (40) boeing konetta täytettynä kiinalaisilla,päivittäin.Oli tarkoitus että pari miljoonaa kiinalaista tulisi joka vuosi. ;D

 

Ei tietääkseni ole tulleet,vielä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään