Harri Koskinen

kuvia Pisasta ja Firenzestä 14.1.2007 (6 kuvaa)

1 viesti aiheessa

Kiertelin sunnuntain Pisassa ja Firenzessä kuvauspaikkoja etsien. Aluksi piti käydä kuitenkin katsomassa Pisan kaltevaa tornia, joka olikin melko haasteellinen kuvattava siten, että kaltevuus käy ilmi kuvasta eikä objektiivi vääristä sitä. Onneksi Sigman 10-20 -millinen oli mukana, joka onkin hyvä "kaupunkikuvauksessa".

[ attachment removed ]

Sitten katsomaan löytyisikö aivan keskustan kupeessa sijaitsevalta Pisan kentältä kuvauspaikkoja. Terminaalin yläkerrassa oli jopa pieni katselualue, josta näkyi joten kuten platalle (tosin rakennus peitti sitä melkoisesti) sekä kiitotielle, josta rullaustie tuli kohtisuoraan terminaalia kohti. Koska Pisa on sotilaskenttä, niin tietenkin ikkunassa oli kuvauksen kieltävä tarra. Tilaa valvottiin ainakin neljällä valvontakameralla joten kieltoa ei kannattanut uhmata. Bongasin kentän sotilaspuolelta noin puolentoista kilometrin päässä yhdeksän kappaletta Italian ilmavoimien kuljetuskoneita.

[ attachment removed ]

Sitten palasin junalla takaisin Firenzeen ja sitten kentälle. Aika ruma betonikolossi täällä on terminaalina, eikä mitään kuvauspaikkoja sen ympärillä eikä terminaalin julkiselta puolelta näy ollenkaan platalle.

[ attachment removed ]

Kun huomasin, että koneet laskeutuvat 05:lle, niin lähdin etsimään kuvauspaikkoja sen finaalilta. Siellä sain odottaa ensimmäistä konetta puoli tuntia huomatakseni, että olin noin 20 metriä väärässä paikassa saadakseni mitään kuvaa. Kyseessä oli pienteollisuus- ja asutusalue, josta piti etsiä talojen seasta oletetun finaalilinjan vierestä mahdollisimman avointa paikkaa. Ei mikään helppo tehtävä, kun koneita tulee laskuun yleensä pari kappaletta tunnissa. Seuraavana melko pian laskeutuneesta Alitalian A319:stä I-BIMF sai sentään jonkinlaisen kuvan, tosin pyrstö jäi pehmeäksi.

[ attachment removed ]

Alitalian kuvausta häiritsivät rakennukset joten ei muuta kuin uuden paikan etsintään. Kohta laskuun tuli Lufthansan Avro RJ85, mutta onnistuin olemaan aivan linjan alla eikä se ihan mahtunut ruutuun 70 millillä. Lentoonlähdöt tapahtuivat 23:lta, mutta tuolla kohdalla koneet olivat jo liian korkealla. Cityjetin BAe 146-200 EI-DMK. (Lähempänä kynnystä kuvauksen esti finaalin poikki mennyt moottoritie. Varmaankin kartan ja ajan kanssa sieltä löytyisi jokin paikka.)

[ attachment removed ]

General Avia F.22C I-FGPB teki muutamia läpilaskuja. Muita liikennekoneita ei laskeutunut kolmeen varttiin Lufthansan Avron jälkeen. Sitten tulikin jo liian pimeää.

[ attachment removed ]

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla