Guest Maikkel

FON, nettiin kaikkialla(lähes)

3 viestiä aiheessa

FON on yhteisö jossa jäsenet jakavat oman wlan nettiyhteytensä toisille FON jäsenille. Ideana on se, että kun jokainen maksaa nettiyhteydestään jo kotona, niin miksi maksaa siitä muualla. Tästä enemmän infoa: https://en.fon.com/info/whats_fon.php.

 

Nyt FON jäsenet Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa saavat tilata wlan tukiaseman TÄYSIN ILMAISEKSI kotiinkuljetettuna. Ilmaiseksi pystyy tilata vielä ennen jouluaattoa.

 

Idea on todella hyvä, mutta toteutuminen luultavasti hidasta ja vaikeaa. Mutta kyllä niitä FON tukiasemia on jo Suomessakin ihan kiitettävästi:http://maps.fon.com/ . Nyt kannattaa liittyä ja tilata tukiasema vielä kun sen saa ilmaiseksi :thmbup:. Ehtona on se, että wlan pitää laittaa vapaaksi muille FON jäsenille.

 

Levittäkää sanaa! ;)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huomauttaisin että ennen kuin tilaa, niin kannattaa tarkistaa mitä oman internet-operaattorin sopimusehdot sanovat asiasta.

 

Veikkaan että useat sopimusehdot kieltävät yhteyden jakamisen (kodin ulkopuolelle).

 

Ja toisaalta, kannattaa miettiä seuraavankaltaista tilannetta:

 

Joku ilkeämielinen käyttää FON-yhteyttäsi johonkin pieneen rikokseen. Jäljet johtavat sinun internet-liittymääsi. Poliisin kysellessä sinulta asiasta luotatko siihen että FON kertoo rikoksen tapahtumahetkellä sinun FON-tukiaseman käyttäjät? Poliisi ei voi vaatia (tele)tunnistetietoja kuin sellaisessa tapauksessa jossa rikoksen enimmäsrangaistus on yli 6 kk vankeutta (muistaakseni). Tässä tapauksessa voi käydä siten että musta pekka -kortti jääkin sinulle. Entä pystyykö FON erittelemään kaksi samanaikaista FON-tukiaseman käyttäjää toisistaan, kun molemmat on NATattu saman ip-oositteen taakse?

 

Mutta, muuten ihan oivallinen konsepti. Joku suomalainen firma voisi kehittää vastaavan konseptin, mutta paremmin ;-)

 

-Jussi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään