Nils Rostedt

Kovalevyn datan pelastus ?

4 viestiä aiheessa

Terve!

 

Tietokoneen virtalähde poksahti kun kytkin virran päälle ja seuraamuksena myös kovalevy kuoli. (SATA-levy)

 

Mitäs mieltä raati on :

 

Oletan että levyn ohjainelektroniikka on pimahtanut jännitepiikin tms. johdosta. Mutta itse levy voisi kenties olla vielä ehjä. Onko toiveita pelastaa levyllä oleva data vaihtamalla uudesta samanlaisesta kovalevystä toimiva ohjainelektronikkakortti tilalle? Kokemuksia?

 

(Netissä löytämissäni levynpelastusohjeissa tätä keinoa ehdotetaan varauksin... on myös sattunut että levy onkin ollut rikkinäinen, jolloin se on vuorostaan polttanut myös uudenkin ohjauselektroniikkakortin.)

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen myös kuullut väitettävän, että olisi joskus onnistunut. Edellytys tietenkin on, että levy on täsmälleen sama malli. Lisävahinkoa tuskin teet muuta kuin ehkä rikot sen piirilevyn, jos levy on sisältä hitsaantunut oikkariin. Palveluna datan palauttaminen on sen verran kallista, että se sinua tuskin kiinnostaa kuitenkaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuli kokeiltua. Kun irroitin simahtaneen kovalevyn piirikortin, paljastui kärventyneet ic-piirit moottoriohjauksen vierestä. Kokeilin kuitenkin toisella kortilla mutta tuloksena oli vain kortin lämpeneminen. Onneksi se toimi vielä jälkeenpäin.

 

Eli nyt vaikuttaisi siltä että kovalevyn moottori on hajonnut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos levyn tiedot ovat niin tärkeitä, että olet valmis maksamaan tuhansia euroja, niin Ibasilla se levy voidaan purkaa puhdashuoneessa ja lukea heidän laitteillaan. Mitään kotikonstia ei ole. Jos avaat levyn, sitä ei voi enää pyörittää tuhoamatta sitä, koska pölyhiukkanen levyn ja lukupään välissä naarmuttaa levyn pilalle.

http://www.ibas.fi/tietojen-palautus

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään