Juha Paulavuo

Pirkkalan kentälle ilmailumuseo ?

12 viestiä aiheessa

Pirkkalan lentoasemalle suunnitellaan ilmailumuseota. Tänä syksynä perustettu Pirkanmaan ilmailuhistoriallinen seura hakee miljoonien eurojen hankkeeseen yksityistä ja julkista rahoitusta. Ilmailumuseosta on valmistunut Tampereen teknillisessä yliopistossa arkkitehti Samuli Puotilan diplomityö.

 

Tampereen radio

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikö olisi paree että pantaisiin nuo miljuunat niiden koneiden kunnostamiseen mitkä nyt ovat hajoamispisteessä  eikä tehtäisi yhtä museoo lisää.

 

Saataisiin vaikka yksi lentävä blennu tai vast.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuohon ilmeisesti sisältyisi juuri myös kunnostusta koska kun tuosta oli juttua Pirkkalaisessa niin mainittiin juuri että tilat olisivat tarpeen koska on liikaa huonossa kunnossa olevia tärkeitä koneita. Tuosta voi siis päätellä että kunhan tilat on niin koneita kunnosteltaisiin ja pistettäisiin esille. Ei toki mihinkään lentokuntoon, mutta onhan se parempi että koneet edes säilyvät hyväkuntoisina.

 

Tuosta voi lukea lisää http://www.pirkkalainen.com/sivut13.12.06.pdf

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suomessa löytyy varastohalleissa ja säilytyksessä ympäri maata paljon harvinaisia konetyyppejä, joita ei ole nykyisten ilmailumuseoiden tilanpuutteen takia voitu laittaa esille. Viittaan tässä esim. vuosikausia yleisöltä piilossa olleisiin "isoihin" koneisiin Bristol Blenheimiin (jonka tulevaisuus on onneksi valoisa vihdoinkin), DC-2 "Hanssin-Jukkaan", Pembrokeen ym.  Lisäksi Vesivehmaan kylmässä hallissa, vaikka virallisesti nyt ilmailumuseo onkin ja hieno juttu sinänsä, on arvokas kokoelma koneita, joille soisi paremman  ja turvallisemman paikan. Toki rahasta ja entisöijistä on puutetta myös, mutta kyllä koneita voi olla esillä, vaikka ne eivät olisikaan viimeisen päälle entisöity. Ja pitää muistaa, että koko ajan koneet vanhenevat, ja niitä poistuu käytöstä. Niillekin täytyy löytyä paikka jostain! Eli kyllä ainakin oma mielipiteeni on, että lisätilaa museokoneille tarvitaan!

 

Jukka

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tere!

 

Toivottavasti tekevät sitten reilun kokoisen siitä museosta saman tien,ettei ole meinaan heti aivan turvoksissa.Ja erillinen paikka sinne jossa hyvät tilat koneiden restauroimiselle.

 

Tässä sellainen Schleisheimista Munichin läheltä:

 

 

 

[ attachment removed ]

 

Pidetään peukkuja projektille  :thmbup:

 

Ja kyllä ehdottomasti on järkevämpää tehdä uusi museo,kuin korjata yksi ainut kone....Kyllähän tosiaan noiden uusien tilojen myötä paljon koneita säilyy ja tullaan retusoimaan..

 

-Jukka :santa:

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Missään nimessä en tarkoittanut että törsätään ne rahat YHTEEN koneeseen!

Vaan että laitetaan ne rahat mieluummin entisöintiin... yleinen tilanpuute sitten ampui samantien alas koko ajatukseni... ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllähän tuo voisi olla hyväkin idea. Mutta, tosiaan sitten iso halli että kaikki koneet mahtuu sinne, että sitä ei tarvitse heti laajentaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään