Harri Koskinen

Follow Me -palkinto Carl-Fredrik Geustille

2 viestiä aiheessa

Suomen Ilmailutoimittajien yhdistyksen Follow Me -tunnustuspalkinto on myönnetty tänä vuonna johtaja Carl-Fredrik Geustille. Nokian ja Soneran johtajana tiedetty Geust on myös tunnettu sotahistorioitsija, ilmailuhistorian tallentaja, tietokirjojen ja artikkeleiden kirjoittaja sekä alan järjestömies. Hän on julkaissut kymmenkunta kirjaa, joista uusin on tänä syksynä ilmestynyt menestysteos Mannerheim linja – Talvisodan legenda (Ajatus-kirjat). Sen hän teki yhdessä Antero Uiton kanssa.

 

Tunnustus luovutettiin Geustille Oslossa Ilmailutoimittajien ja lentoyhtiö Blue1:n seminaarissa. Kiitospuheessaan Ilmailutoimittajien puheenjohtaja, Kauppalehden reportteri Heikki Haapavaara korosti Geustin työn kansainvälistä luonnetta.

 

– Geust on avannut Neuvostoliiton arkistoja aikana, jolloin siellä ei sitä ymmärretty tai uskallettu tehdä. Hän on tehnyt työtä, joka olisi jäänyt muuten tekemättä. Venäjän puolelle hän on vienyt suomalaista näkökulmaa historiasta ja julkaissut siellä historiakäsitystä muuttavia artikkeleita.

 

Geustin tarmo on yltänyt myös historian ruotsintamiseen. Tunnustuspalkintopäivänä Ruotsissa ilmestyi Carl-Gustav Ahremarkin teos Hemliga sovjetiska flygprojekt under kalla kriget (Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek). Geust on kirjoittanut teokseen laajan ilmailuteollisuutta Neuvostoliitossa selittävän johdannon sekä toimittanut kirjan.

 

– On erityisen mieluista, että saan kiittää palkinnosta tässä kaupungissa, Oslossa, kumarsi Geust omissa kiitoksissaan humoristisesti.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään