Janne Sinkkonen

Näytönohjain hajosi - AGP-väylään järkevää suositusta?

5 viestiä aiheessa

Tuli hiukan puun takaa tarve AGP-väyläiselle näytönohjaimelle. Vanha Radeon 9800 Pro 128 MB otti ja hajosi, ja tänään pitäisi marssia (verkko)kauppaan hakemaan uutta.

 

Täysimittainen koneen uusiminen PCI-E -aikaan ei tähän hätään tule kyseeseen joten nyt olisi tarvis hinta/teho-suhteeltaan järkevälle AGP-näyttikselle. FS X:ää saisi jaksaa ajaa mutta selvää toki on että ei tästä koneesta mitään huippukonetta näistä lähtökohdista saa (2800+ Athlon XP:llä ja gigan muistilla pöristellään menemään). Vanhasta 9800 Prosta lienee sentään helppo pistää edes vähän paremmaksi.

 

Tilanne sikäli tyly että en ole juurikaan näytönohjainpuolta seurannut aikoihin ja pitäisi illalla kotimatkalla käydä kaupasta uusi ohjain. AGP-ohjaimia ei liene enää hirveästi saatavillakaan. Järkeviä suosituksia, mielellään vielä sellaisia joiden saatavuus verkkokauppa.comista on kunnossa.

 

Voisin hyvinkin kuvitella sätkiväni vielä vuoden-pari nykykokoonpanon kanssa eli sikäli aivan väliaikaista ratkaisua en tässä hae.

 

 

Etukäteen kiittäen, nimim. kaivanko vanhan Matrox Millenniumin kaapista :).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=0872

Tuossa olisi ATi:n piirillä.

 

Ja jos haluat vaihtaa nVidiaan. : http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=4968  (ainoa mikä on heti saatavilla)

 

Nuo kaksi pyörittää ihan kohtuullisesti noita pelejä, ei kuitenkaan maksimaalisilla asetuksilla... Ja tuossa nVidiassa on pikkasen enemmän tehoja kun tuossa ATi:ssa..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No jos ihan pakko tänään saada ja Matroxilla ei pysty paria viikkoa elämään niin Beestingillä on Club3D GeForce 7600GS hintaan 119,40€.

Mutta jos pystyy odottamaan hieman niin sitten valikoimat paisuu 7600GT:llä joka on taas parempi kuin tuo 7600GS, niitä olisi pitänyt tulla jo aika päiviä sitten Gainwardia ja Club 3D:tä mutta eipä vaan näy tulleen vieläkään.

Ja jos noista vielä parempaa halajaa niin Elektroni.fi:llä myynnissä jo Radeon X1950 Pro, tosin hintakin on sitten 264€.

Eli siinä mun mielestä tämän hetken jäkevimmät.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia vihjeistä. Valinnanvaraa ei tosiaan ole hirveästi liikaa mikä on tavallaan hyväkin juttu.

 

Ehkä minä koitan kaivaa sen Matroxin akuuteimpaan hätään jostain. Passiivijäähdytteisessä ja hiljaisessa kortissa on siinäkin puolensa :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En minä kauaa sen Matroxin kanssa malttanut vaan ostin Radeon X1600 kun oli sopivasti kohdalla. Tarkempi asetuksien ja ja viritysten säätö uudelle ohjaimelle on vielä tekemättä mutta kyllähän tuo vanhan 9800 peittoaa. Ero ei kuitenkaan ole mikään selkeä suuruusluokkaero enkä sellaista toki odottanutkaan.

 

Kyllä tälläkin FSX:ää siis ajelee, kiitokset vihjeistä vielä kerran.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään