Guest Maikkel

Kovalevy rikkikö?

6 viestiä aiheessa

Terve.

Tässä tuli toissapäivän surffailtua koneella ja huomasin kuinka koneeni alkoi hidastella. Lopulta kone jämähti ja jäi raksuttelemaan. Annoin sille vähän aikaa kunnes se yritti buutata itsensä.

 

Käynnistyessään se jää miettimään windowsin käynnistymistä edeltävään kohtaan ja käynnistää aina itsensä uudelleen. BIOS toimii, mutta järjestelmän palauttaminen ei toimi, koska se ei pysty avaamaan jotain tiedostoa.

 

Käsittääkseni windows ja järjestelmän palauttaminen sijaitsevat erillisellä kovalevyllä ja luulisin että tämä kovalevy on rikki.

Mitäs foorumin asiantuntijat sanovat tähän? Ja oli vika missä tahansa, niin miten pystyn korjaamaan sen? 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kun tuntuu olevan kaupasta ostettu "merkkimikro" niin tuskimpa sijaitsevat erilevyllä vain eri partititioilla....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käynnistä Windowsin asennus-CD:ltä ja yritä asentaa Windows uudestaan vanhan päälle (valitse asennusosioksi nykyinen äläkä formatoi kun sitä kysytään). Jos levy on ehjä ja vika oli vain tiedostoissa, kone lähtee tämän jälkeen käyntiin. Sitten kannattaa suorittaa täysi levyn tarkistus. Jos kaikki on OK, on vielä hyvä idea ottaa tärkeät tiedostot talteen ja asentaa Windows uudestaan, tällä kertaa tyhjentäen koko osio. Jos levy on rikki, Windowsin uudelleenasennus kohdassa 1 ei todennäköisesti onnistu tai kone ei käynnisty sen jälkeenkään. Joskus levy kuitenkin hajoaa niin hitaasti, että se vielä jonkin aikaa toimii mitenkuten. Jos huomaat uudelleenasennuksen aikana tai jälkeen selvää hidastelua levyn raksuttaessa, levy on hajoamassa kohta lopullisesti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia neuvosta, en oo täysin varma, mutta tuntuu ettei mulla ole windows uudelleenasennus cd:tä koska windows oli valmiiks asennettuna kun kone ostettiin. Täytyy yrittää löytää jos se olisi kuitenkin ollut kätkettynä johonkin laatikkoon tietokoneen mukana.

 

Jos kovalevy on rikki onko mitenkään mahdollista palauttaa sillä olleita tiedostoja. Siellä oli/on nimittäin aika paljon kaikkia ohjelmia ja tiedostoja joita olisi hankala saada mistään takaisin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään