Harri Koskinen

MD-80 EC-JZA @ LEMD, tietoja kaivataan

9 viestiä aiheessa

Kuvasin Madridissa torstaina 30.11. kokovalkoisen MD-80:n EC-JZA. Koska Espanjassa rekisteritunnukset jaetaan aakkosjärjestyksessä, niin tunnuksesta näkee, että se on ihan tuore. En onnistunut mistään netissä (airliners, jetphotos, airlinerlist, airfleets) löytämään tietoja (eli valmistusnumero ja operaattori) tästä koneyksilöstä. Kuvan otin ihan matkan alussa, jolloin en osannut vielä hyödyntää yhdellä useasta rullaustaajuudesta kuulemiani kutsuja (eli kun kone lähestyi kuvauspaikkaani, niin se määrättiin vaihtamaan taajuutta). Tietääkö joku löytyisikö esim. Espanjan ilma-alusrekisteri netistä?

[ attachment removed ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No joo, ei ole ihan ajan tasalla tuo Espanjan ilmailuviranomaisen nettiversio rekisteristä. Se on päivätty 2. toukokuuta ja tuorein rekisteritunnus on EC-JRA. Kuvasin nyt Madridissa varmaankin peräti parikymmentä tuoreempaa rekisteritunnusta. Hyvä kuitenkin tietää tuon olemassaolo, jos joskus tarvitsee tietoa jostakin yleisilmailukoneesta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, näyttäisi tosiaan olevan ex. OH-LMX !!! Tuon Petrin linkin kautta löytyi saksalaiselta saitilta http://skyliner-aviation.de/regdb.main?LC=nav4&page=4 tieto, että kuvatessani tuo kone lähti siirtolennolle Argentiinaan reitillä MAD-SID-REC-AEP. (Eilen illalla bongasin rakennusten välistä platalta toisenkin valkoisen MD-80:n, jossa oli kuitenkin joku pieni teksti, mutta nyt harmittaa, kun en koko päivän päivystettyäni enää iltahämärissä jaksanut kaivaa repustani kameraa ja putkea esille jotta olisin nähnyt rekisterin.)

 

Saattaa muuten olla hyvin harvoja kuvia ellei peräti ainoa kuva koneesta tuolla rekisteritunnuksella.

 

Offtopic: Tuisku, olitko sattumalta Brysselissä, kun kuvasit Brussels Airlinesin väreissä toisen 737:n OO-VEK?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Austral'ille Argentinaan lähti tuo, ihan siirtorekkareilla. Ennen sitä se lensi Air Plus Cometin väreissä tunnuksin EC-JVV. Argentinassa saamassa rekkaria LV-BGV.

 

http://www.md80.net/yabbse/index.php?topic=2227.0

 

Australilla lentää pian viisi ex-Finnair MD-80:stä, LMR/S/U/V/X - - seuraa Finnairin työjuhtien elämää jatkossa täältä:

 

http://www.md80.net/yabbse/index.php?topic=2908.0

 

Erkki

MD-80 International Forum

 

[EDIT: Rekkari LV-BGV menee toiselle ex-Finnair-koneelle eli LMV, joka on jo ehtinyt lentää mm. usalaisilla ja meksikolaisilla yhtiöillä]

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla