Guest karrik

Varasta jotain -päivä!

16 viestiä aiheessa

Tänään perjantaina onkin sitten se päivä, jota olen jo odottanut. Tänään nimittäin juhlitaan varasta jotain -päivää. Käytännössä tämä meinaa sitä, että mielenosoituksena tätä kapitalistista maailmaa vastaan mahdollisimman monen tulisi varastaa jotain! Ihan mitä tahansa! Jos vielä jäi mietityttämään, että mistä on kyse, niin tässäpä linkkiä: http://www.anarkismi.net/varastajotain/

 

Tässä pari lainausta kyseisestä internet-osoitteesta, joissa ilmenee koko varasta jotain -päivän idea ja henki:

 

Miksi hikoilla kassajonossa, kun voit ohittaa sen maksamatta? Tämän vuoden Varasta jotain -päivä 24.11.2006 haastaa osallistujat tavaran ja kulttuurin nauttimiseen kulutusjärjestelmän säännöistä viis veisaamatta. Päivä antaa aiheen miettiä niin kulutusta itseään kuin niitä ehtoja joihin markkinatalous meidät asettaa.

 

Tiedämme että myös tavaroiden varastaminen on kuluttamista ja kaupan hyllyjä täydennetään sen mukaan. Varastamisen yhteydessä pysähdymmekin miettimään mitä todella haluamme. Turhuuksia kuluttamalla ruokkii vain turhuutta. Jokainen varastakoon niin kykyjensä kuin tarpeensakin mukaan.

 

Joten kerää ystäväsi ja riennä lähimpään myymäläketjuun täyttämään taskuja. Hae luettavaa kirjakaupasta tai musiikkia levyliikkeestä. Lataa elokuvia ja musiikkia netistä. Jätä televisiolupa maksamatta. Tilaa tuotteita väärillä nimillä käyttämättömiin osoitteisiin. Vie jupilta lompakko. Ota pomoltasi takaisin nitoja, kopiopaperi, työaika ja palkka.. Pidä mitä tarvitset, jaa loput yhteishengen nimissä muille. Koska siinä piilee Varasta jotain -päivän henki.

 

 

Itseni kohdalla tämä päivä on hyvin hyödyllinen, koska on tullut mietittyä, mikä on hyödyllistä tavaraa ja mikä ei. Itse olen miettinyt, että esimerkiksi pieni stereosetti ja Mamban uusin levy olisivat hyviä kohteita. Mitään turhuuksia, kuten esimerkiksi ruokaa on turha alkaa nyt tänään kuitenkaan varastamaan.

 

 

Hyvää varasta jotain -päivää kaikille!

 

 

 

 

(ja pistetään nyt varmuuden vuoksi, että en nyt ole ns. tosissani; kun nimeni kerta on tuolla vasemmalla, niin ettei sitten tule mitään yllättäviä syytteiden nostamisia rikokseen yllyttämisestä niiltä, jotka eivät osaa lukea äidinkieltämme)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voi hyvää päivää taas... :P

 

Muistutetaan nyt, että (myymälä)varkaus (juridinen nimike näpistys tai varkaus) on aina rikos!

 

Itseäni ei kiinnosta tuon em. sivuston mainostama "yksinkertainen elämäntapa". Sivustolla ei myöskään kerrota kuka, tai ketkä ovat tämän takana, kiinnostaisi tietää...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minusta tuo "varasta jotain -päivä" on kyllä täysin älyvapaa ajatus.

Täytyy sanoa, etten ole koskaan ymmärtänyt noita anarkisteja. Anarkismihan tarkoittaa esivallan, siis käytännössä normaalin yhteiskunnan vastaisuutta.

Minkälainen yhteiskunta mahtaisi olla sellainen, missä kukaan ei määrää mitään mistään?

 

EDIT: joillain on välähtänyt kanssa ;Dhttp://nicd.3rror.com/?p=73

 

Hahaha! Tuo oli kyllä paras vähään aikaan.  ;D

 

- Ville -

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Minkälainen yhteiskunta mahtaisi olla sellainen, missä kukaan ei määrää mitään mistään?

 

Tiedetäänhän se: kaaos, jossa vallitsee viidakon laki. Ehkäpä nämä anarkistit sitten ovat vahvoja ja uskovat pärjäävänsä silloinkin, kun kaikki järjestäytyneen yhteiskunnan viimeisetkin suojarakenteet ovat luhistuneet.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, pölöksi on mennyt touhu. Jos halutaan kiinnittää huomio epäkohtiin kansalaistottelemattomuuden keinoin, niin pitäisi lähteä siitä, että keksitään epäkohta jota halutaaan vastustaa, ja sitten keksitään tapa vastustaa sitä niin, että sillä saavutetaan tarkoitettu päämäärä, eli saadaan useammat ihmiset ymmärtämään epäkohta. Sillä, että pikkuidiootit yrittävät vastustaa kapitalismia varastamalla, ei saavuteta mitään.

 

Jos haluaa vastustaa kovenevaa kapitalismia, paras keino on äänestää omalla lompakollaan tolkkumenon puolesta. Ostaa vain sellaisten yritysten tuottamaa, välittämää ja myymää tavaraa, joiden toimintatavat ovat hyväksyttäviä. Eikä vain jonain hölmönä teemapäivänä vaan aina. Ja voi tietenkin puhua ja kirjoittaa suuryritysten toiminan epäeettisyydestä. Ja mennä mukaan politiikkaan. Että varastamalla, sano...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minusta tuo varasta jotain päivä edustaa juuri sitä ahneutta, jota anarkistit mielestään vastustavat.. Tuo nyt on joidenkin "kapinangsti"-porukan mielestä varmastikkin oikein..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

meikäläinen varasti töistä vessapaperi rullan kotiin :P

Mä tuun vetää sua turpaan ;):D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pitääköhän nuo kommentit tuolla paikkansa eli tuossa täyttyisi rikosnimike ja joku olisi jättänyt poliisille tutkintapyynnön?

 

En tiedä tutkintapyynnöstä, mutta tosissaan otettuna molemmat ovat kyllä rikokseen yllyttämistä, mikä on rikos. En usko että otetaan niin tosissaan, että tutkittaisiin tai ainakaan syytettäisiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään