Guest OldCrow

Berliinin nähtävyydet, museot ja lentokentät.

8 viestiä aiheessa

Pitäis käydä halpalentoyhtiöiden halvoilla lennoilla Berliinissä parin viikon päästä, joten kysyn vinkkejä ko. mestasta?

 

1. Parhaimmat olutpaikat ja litrahinta  :D?

 

2. Ilmailuaiheiset museot:

 

- Tekniikan Museo on tiedossa ( Bf 110 & Bf 109E )

 

- Luftwaffen Museo Gatowissa ( 100+ konetta )

 

Muita ilmailuaiheisia mestoja? Finow jäänee tällä kertaa väliin.

 

3. Tegel, Tempelhof & Schönefeld

 

- museokoneita?

 

- spottailuterassit?

 

Kaikki vinkit tervetulleita!

 

Danke!

 

Air Berlin kerkesi ensin:

 

http://www.airberlin.com/site/index.php?page=pressnews_dr.php&ID=401&LANG=eng&NODE=7

 

Eipä ole Blue 1 tiedotellut....

 

1-0 Air Berlinille  :thmbup:.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pari museovinkkiä:

 

Liittoutuneitten museo: Painottuu Itä-Länsi-nokitteluun Liittoutuneitten näkökulmasta. Eräs teemoista on Berliinin ilmasilta, johon liittyy museon ainut lentokone (RAF:n Handley Page Hastings), lisäksi penoismalleja.

http://www.alliiertenmuseum.de/en/0.php

 

Ei liity ilmailuun, mutta jos lähihistoria kiinnostaa, niin Stasi-museo on ehdottomasti visiitin arvoinen. Sitä ei ainakaan viime kesänä löytynyt paikallisista turistikohdeluetteloista, kannattaa kirjata osoite muistiin.

http://www.stasi-museum.de/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos. Olipas linkeissä hyvät kulkuohjeet! Tosiaan siellä on toi Handley Page Hastings. Jotenkin on jäänyt sellainen muistikuva takaraivoon, että Tempelhofilla olisi pienimuotoinen museo...ehkäpä sota-aikainen/ilmasillan aikainen lennonjohtotorni...?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No nyt Jukka puhut asiaa. Berliini on ilmailuihmiselle tosi hyvä kohde. Tässä lyhyt oppimäärä Berliinin ilmailuhistoriallisista paikoista:

 

Museokoneiden suhteen nuo mainitsemasi ovat parhaat paikat:

 

Gatovin museosta löytyy tietoja heidän omilta sivuiltaan myös englanniksi: http://www.luftwaffenmuseum.com/museum_en.htm ja

lisäksi tästä saksankielisestä sivustosta http://www.luftfahrtmuseum.com/htmd/dmh/dbg.htm

 

Tekniikan museosta löytyy tietoja tästä: http://www.dtmb.de/Rundgang/indexJS_en.html 

ja tästä: http://www.luftfahrtmuseum.com/htmd/dmh/dbt.htm

 

Koneita löytyy vielä:

 

- Tempelhofin kentän reunalta C-54 ja yksi lentävä DC-3

- Liittoutuneiden museosta Bell 204, Chipmunk, HP Hastings (Clayalle 135 D-14195, puh 0711 948 2737) - Tämän Ilari jo ehtikin mainita.

- Aero Park Brandenburgista 15 km Berliinistä etelään tietä 96 (Rotenberger str 15-20, D-15381 Diepensee, puh 030 678 8285)

 

Vater des Menschenfluges eli ihmislennon isä (tai sinnepäin) Otto Lilienthal on saanut Berliiniin kaksi patsasta. Ne on sijoitettu Lichterfeldiin kukkuloille, joista hän lenteli liitimillään. Yksi liidin on nähtävissä Deutsches Historisches Museumissa osoitteessa Unter der Linden 2.

 

Berliinissä on tietenkin huima määrä nykyisiä ja entisiä lentokenttiä: Air Berlin vie sinut Tegeliin. Muut aktiiviset ovat Tempelhof, jonka ovat suunnitelleet sulkevansa. Sen sijaan kehitettävä kenttä on Schönefeld joka saa uuden nimen Berlin Branbdenburg International. Uusia terminaaleja rakennetaan kentän etelälaidalle. Pohjoisreunalla on vielä vanhan DDR:n aikainen terminaali, jota on tosin huikeasti siistitty.

 

Vanhoista:

- Gatovin suljetulla kentällä käyt Luftwaffenmuseumissa vieraillessasi.

- Euroopan toinen maalentokenttä on nimeltään Johannisthal (erään käsityksen mukaan ensimmäinen oli Reims). Johannisthal oli neukkuilmavoimien tukikohtana mutta nyt alueelle rakennetaan kerrostaloja. Johannisthalin historiaa esitellään Berlin-Treptovin kotiseutumuseossa (Sterndamm 102, 12487 puh 030 635 2301) http://www.luftfahrtmuseum.com/htmd/dmh/dth.htm . Johannisthalissa toimi aikoinaan sellaisia lentokoneenvalmistajia kuin Rumpler, Albatros, Fokker, Hirth ja Grade.

- Adlershofissa, Johannisthalin naapurissa on museoitu muutamia 1930-luvun tuulitunneleita.

- Staakenin ilmalaivakenttä on Berliinin länsipuolella. Näkyvissä on yksi halli, jota käytettiin sittemmin UFA:n elokuvastudiona. Siellä on kuvattu mm sellainen klassikko kuin Fritz Langin Metropolis. Sieltä lähti mm Lufthansan ensimmäinen non-stop lento New-Yorkiin vuonna 1938. Hallin lisäksi muutama kiitoradanpätkä löytyy puskien välistä.

- Potzdamissa on samoin vanha ilmalaivakenttä järven rannalla.

- Oranienburgissa kaupungin pohjoispuolella on vielä kiitoratoja ja Heinkelin tehtaan kokoonpanohalli ja neukkujen torni yms rakennelmia.

- vielä muita, pienempiä, kenttiä ovat Finow, Strausberg, Teltow ja Rathenow, joka oli Saksan sotilasilmailun kehto - jotkut väittävät tätä maailman vanhimmaksi kentäksi. Tiedä nyt sitten mikä on totuus. Tässä vielä linkki Finowiin: http://www.luftfahrt-museum-finowfurt.de/museum.htm

 

Hauskaa ja mielenkiintoista matkaa Saksan ilmailun kehtoon!

 

En tiedä kiinnostaako sinua sotahistoria mutta jos niin: http://www.hidden-places.de/hp/index.cfm?aufbau=text&inhalt=aktionen

 

Olutpaikkojen suhteen olen vähän huono opas, pahoittelen.

 

Kake

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No jummi-jammi Kake, nyt pistit kyllä meikäläisen kyykkyyn tietopaketillasi! Täytyy printata tietopaketti talteen. Tulipa asiaa kiitettävästi  :thmbup:.

 

Tekniikan museo on käsittääkseni suhteellisen pieni, joten tulopäivän iltapäivä riittänee. Gatowiin uhrataan yksi kokonainen päivä ( + mahdollisesti Finow )  ja paluupäivän aamu Tegelille. Tai sitten taksi alle tulopäivän aikana ja heti Gatowiin. Seuraavana aamuna aikaisin Finowiin ja päivän lopuksi Teknillinen museo. Majoitus on Tegelin lentokenttähotelissa ja Gatow näyttäisi olevan lähes samalla puolella kaupunkia.

 

Ja totta puhuakseni, oluthanat jäävät off-asentoon, on sen verran tiukka aikataulu  ;).

 

Mutta kiitos jälleen kerran loistavista vinkeistä!

 

Aero-Park Brandenburg oli aivan uusi tieto minulle:

 

http://www.luftfahrtmuseum.com/htmd/dmr/dda.htm

 

Aika hauska tämä "virtuaalimatka" Finowfurtiin:

 

http://www.luftfahrt-museum-finowfurt.de/rundgang/LHS-Show/index.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oikein arvioit Jukka. Tekniikan museoon riittää muutama tunti, jos keskittyy lentokoneisiin ja Gatowiin kannattaa varata enemmän tiimaa. Kävin Tekniikan museossa viime toukokuussa. Otin sieltä tietenkin kuvia. Nyt on vain niin, etten ole ehtinyt editoimaan niitä yhtään :-[ . Ajankulutusta arvioidesasi saattaa kuvista kuitenkin olla hyötyä - näet mitä kaikkea siellä on. MUTTA, jos et kerro kenellekään, niin voin näyttää kuvat sinulle. Kuvat (ne editoimattomat, ilman nimiä yms) löytyvät tästä: http://www.kolumbus.fi/kaukolehtinen/Berliin%20tekn/index.htm

 

Gatowistakin olisi kuvia mutta ne ovat tällä hetkellä jossain tietymättömissä.

 

Kake

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olimme Berliinissä neljän päivän reissulla kesällä.

 

Sekä Gatow että tekniikan museo olivat hienoja paikkoja. Gatowissa riitti aamupäivä ja tekniikan museon ilmailuosastolla meni se aiemminkin mainittu muutama tunti. Tekniikan museoon olisi kyllä saanut helposti uppoamaan koko päivänkin, mutta se ilmailuosasto oli tärkein kun aika oli kortilla.

 

Taksi Tegelistä Gatowiin voi maksaa kyllä jonkin verran. Samalla puolella kaupunkia ovat, mutta matkaa on silti aika lailla. Itse kuljimme sinne matkaamalla ensin S-Bahnilla Zoologischer Gartenista Spandauhun, ja sieltä bussilla Gatowiin. Koko matkaan meni ehkä reilu puoli tuntia. Gatowissa kurjaa oli vuosia ulkona seisseiden koneiden rapistunut kunto. Niiden määrä kyllä oli plussaa. Vanhemmista tarjolla eniten oli Sabreja, Fiateja ja Starfightereita. Uudemmista tarjolla myös Tornadoa ja Miragea. Sisähallissa oli myös useita ensimmäisen maailmansodan aikaisia koneita (replikoita?), ja mielestäni koko paikan suurin vetonaula Me-163 Komet. Kaiken kaikkiaan tarjonta oli kyllä hyvää ja paikka oli käynnin arvoinen. Näin talvisaikaan Gatowin aukiolot kannattaa kyllä tarkistaa ettei tule ikäviä yllätyksiä. Muistaakseni paikka on kiinni ainakin jonakin viikonpäivänä.

 

Tekniikan museo oli muuten helppo löytää Google Eartilla kun tiesi suunnilleen mistä hakea. Berliinissäkään ei monen muun talon katolla köllöttele hopeinen C-47. Sinnekin pääsi Zoologischer Gartenin suunnalta S-Bahnilla melkein viereen. Tarjonnassa oli mm. Puolalais-Mig, Mersu 110, Sabre dog, Mersu 109 ja upea Ju-52. Alasammutun Lancasterin siipi oli hieno, ja samoin jonkun rapakon pohjasta ongittu Stukan raato. Museon puitteet olivat myös kokonaisuutena hienot.

 

Molemmista paikoista on runsaasti kuvia galleriassani. Pokkarilaatua, mutta kuitenkin. Kyllä niistä ainakin kuvan tarjonnasta saa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja ei kannata unohtaa tekniikan museosta löytyvää Lufthansan vanhaa Super Constellationin simulaattoria! Ei valitettavasti käyttökunnossa..

 

Antti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään