Jukka Joutsijärvi

Ulkoisen kiintolevyn eheytys(defrag)

9 viestiä aiheessa

Eli miten tuo tehdään jos haluaa eheyttää ulkoisen (back up )kiintolevyn,XP:n oma työkalu levyn eheytys ei toimi vaan vaatii kirjoittamaan komennon chkdsk/f!!  Mutta neuvokaa nyt tyhmää minne sen kirjoitan; tekstipohjaiselle komentoriville yritin mutta ei huoli komentoa. On unohtunu nuo dos-komennot kun ei ole aikoihin niitä tarvinnut kuten 10 vuotta sitten dos-pelien aikakudella.

Käyttis siis XP Home edition SP2.

Jukka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käynnistä -> Suorita -> cmd

Noin saadaan komento kehoite jonne saadaan sitten iskettyä komentoja vanhan dossin tyyliin...

 

Sitten vaan kirjotat chkdsk [asema] /F

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En nyt tiedä onko tämä hölmön ajattelua, mutta tässähän haettiin levyn eheytystä. Eikös chkdsk ole virheentarkistus?  Viittaa siis mielestäni siihen että eheytys ei suostu käynnistymään koska levyasemalla on virhe. Eheytys näyttäisi olevan dfrg.msc eikä chkdsk.exe.

 

Jos en nyt väärin muistele niin itselläni oli joskus vastaavaa ongelmaa levyn eheytyksen kanssa ja ei sitten suostunut käynnistymään millään tuo defrag. Virheentarkistuksen käytin miljoona kertaa mutta ei apua. Sitten tein eheytyksen jonkin muun firman tekemän eheytysohjelman demo version avulla, jonka jälkeen taas windowsin oma eheytysohjelma on toiminut.

 

Tosiaan tuo Teemun kirjoittama vinkki toimii tai sitten toinen vaihtoehto on Käynnistä->Kaikki Ohjelmat->Apuohjelmat->Komentorivi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pakko todeta tähn keskusteluun, että suosittelen käytettäväksi ns. kolmannen osapuolen tekemää levyneheytys ohjelmistoja... Tuo mikä on Windows XP:ssä valmiina on aika huonohko...

 

Ja chkdsk:ta tarvitaan silloin kun eheytys huomaa virheitä levyllä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Defragmentointi pyytää suorittamaan virheentarkistuksen (chkdsk) jos se havaitsee levyllä virheitä, jotka on korjattava ennen eheytystä. Sen voi suorittaa myös hiirellä kliksutellen vaikkapa klikkaamalla oikealla kyseisen levyn kuvaketta ja valitsemalla Ominaisuudet - Työkalut - Virheentarkistus - Etsi. Onnistuu tuo myös komentoriviltä, mutta jätit ilmeisesti levyn määrittelemättä. Eheytyksen voi ajaa sen jälkeen kun virheet on korjattu. Virheet tarkoittavat yleensä vain vanhoista tiedostoista jääneitä hukkapätkiä, jotka eivät enää ole kytköksissä mihinkään tiedostoon, eli ei mitään vakavaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo kyllä se onnistuu ihan tuo ulkoisen kiintolevyaseman chkdsk eli virheentarkistus mutta senkään jälkeen defrag ei suostu käynnistymään vaan taas herjaa että pitäisi ensin ajaa chkdsk/f!! Kokeilin myös täydellisen chkdsk eli levyn pinnan tarkistus mukaan mutta sama tulos.

Jalosen Villeltä kysyisin sullahan oli samanlainen ongelma niin miltä sivuilta imuroit defrag-ohjelman joka siis ei ole mikkisoftan tekeleitä? Ja jos jollakulla muulla olisi tietoa mistä löytyy freeware defrag/chkdsk ohjelmia niin kiitollisena otan tietoa vastaan.

Vai onko niin että XP:n defrag-ohjelmalla ei ulkoista usb-väylässä olevaa kiintolevyä voi yksinkertaisesti eheyttää?? ???

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Maksullisista ainakin Diskeeper 11 ja PerfectDisk osaavat tuon usb ja firewire kovojen defragmentoinnin. Tuossa mikkihiiren tekeleestä en tiiä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään