Guest Rikuuho

Muistissa vikaa? vai missä?

8 viestiä aiheessa

Morotus

 

Vanhempieni (surullisen kuuluisassa) Fuj. Siemens. K7600 kannettavassa oli vähän ihmetystä tuon jatkuvan latauksen takia. No myös windowsin (Home versio) lataaminen on suhteellisen hidasta (4-5 min), vaikka olen karsinut ylimääräisiä ohjelmia pois. No, lisäämällä tuota näennäismuistia koneen käyttö kyllä hiljeni, eli prosessorin tuuletus ei pyöri jatkuvasti. Mutta nyt on kone ruvennut "jäätymään" eli windows pysähtyy täysin (eli kaikki pysähtyy)  kun prosessria kuormitetaan (esim. winamp ohjelmassa vaihtamalla kappaletta nopeammin mitä kone pystyy sitä soittamaan), eikä mikään muu auta kuin napista sammutus. Ja toinen mielenkiintoinen seikka on että kallistamalla konetta, ohjelmat latautuvat nopeammin.  Eli mahtaisiko vika olla muistikammassa? Vai jossain muussa? Kuitenkin kone toimii lähes normaalisti muuten..

 

Ja tosiaan kone on kerran asennettu uudelleen (ja kaikki tarvittavat ajurit), mutta ei ole ollut juuri vaikutusta ko. asiaan..

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos koneen asento kerran vaikuttaa, niin siiten täytyy olla huono kontakti jossain. Elektroniikka kun ei asennosta välitä. Todennäköisimmin joku johtoliitos on huonosti kiinni, mutta voisi periaatteessa uskoa vaikka huonon juotoksenkin oireilevan noin. Läppärit ovat vähän kinkkisiä huollettavia kompaktin ja kevyen rakenteensa vuoksi, joten suosittelen viemään ammattitaitoiseen huoltoon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kun jotenkin tuntuu että koneessa ei olisi fyysistä muistia ollenkaan kun äänet rätisee heti kun kone rupeaa lataamaan jotain..?  Ja kun kone joutuu "kovemille" (esim aukaisee jonkun office-ohjelman) rasitukselle, kone jäätyy sitten. Ja myös Everest antaa vinkiksi lisätä muistia. Koneessa on vakio 256 DDR kampa (se lyhyempi malli ;))..

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vielä muistin käytöstä, eli kun en noista arvoista niin tiedä :P

 

[ attachment removed ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voisihan tuo ehkä olla myös jonkinlaista mekaanista vikaa kovalevyssä. Itselle sattui nelisen vuotta sitten eteen kovalevy, joka alkoi ruksutella käsittämättömän hitaasti. Lopulta se "kuoli". Aikani sitä ihmeteltyäni satuin kääntämään sen virrat päällä ylösalaisin (oli letkuissa ja irti kotelosta kun joku kuitenkin alkaa ihmetellä ), jolloin se lähtikin jälleen pyörimään normaalisti ja sain tärkeät tiedot kopioitua talteen. Jonkinlaista laakeri tms. vikaa epäilin, kun asennosta oli toiminta kiinni.  Koskaan ei tosin tullut tarkemmin selvitettyä mikä vian aiheutti, jokatapauksessa se oli kovalevyssä. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aivan, joo, kiintolevy voi joskus olla hyvinkin asentoherkkä. Eipä tullut mieleenkään enää, kun viime aikoina levyilla on ollut tapana enimmäkseen äkkikuolla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Riku, välillä kiintolevyn kunnollinen eheytys tekee terää...

Windows toimii hitaammin mitä enemmän tavaraa on näennäismuistissa (kiintolevyllä) kun sen hakeminen on huomattavasti hitaanpaa jos sama data olisi rammissa... Jos on mahdollista niin lisäisin koneeseen rammia lisää... 1 Gt rammia on ihan hyvä nykyään....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei siihen lisämuisteja kannata ruveta ostamaan ennenkuin vika on korjattu. Jos tosiaan levy on hajoamassa niin sen vaihto on vielä aika pieni homma, ja jos joku liitos on löysällä niin pääsee tosi vähällä, mutta jos emolevy on rikki niin ei kovin vanhasta koneesta enää kannata korjata.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään