Ilkka Mannikainen

Taas Ruotsissa, liikennekoneelle vaurio

14 viestiä aiheessa

Malaysianin triplasta lässähti mylly nousussa Tukholmassa:

 

Flygplan tvingades vända i luften

Uppgift till aftonbladet.se: Ena motorn exploderade

 

 

Expressenin otsikko oli : 300 passagerare i flygdrama

 

No, AB on lähes laatulehti Exprsseniin verrattuna ;D

 

Tuskin tuossa(kaan) mitään dramaattista on. Noita sattuu ja tapahtuu aina silloin tällöin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pistetään nyt tähän ketjuun jatkoksi, kun kerran on jo erillinen juttunsa...

 

Onhan noita moottorivaurioita toki muillekin koneille tapahtunut, ja myös 777:lle. (Esim. Porvoon tienoilla dumpattu?) Toisinsanoen, ei ole mikään hätkähdyttävä uutinen.

 

Lentoyhtiön kotisivut muuten kirjoittavat yhtiön nimen "Malaysia Airlines".

 

Kyseessä oli ilmeisestikin 777-200ER, joka oli välilaskussa reitillä Newark - Arlanda - Kuala Lumpur. Malaysian triploissa taitaa olla Rolls Royce Trent 892-moottorit, joiden häiriöt ovat harvinaisia, mutteivät mahdottomia. Airliners.netissä mainitaan ainakin yksi toinenkin Malaysia Airlinesin 777:lle tapahtunut moottorihäiriö.

 

A.netin palstalla on Scanpix-toimiston suurennettu kuva koneen vasemmasta moottorista, johon mekaanikot katsovat sisään. Mitään isompia vaurioita moottorissa ei ole ulkoapäin havaittavissa, ainoastaan jonkinasteinen metallin vääntymä siinä moottorin peräkartiossa, josta (pako)kaasut tulevat ulospäin.

 

Lentokentän edustajan mukaan kone lähti Arlandan kahdesta rinnakkaisesta pääkiitotiestä toiselta etelään päin (siis joko 19L tai 19R). Joitain metalliosia putosi ilmeisesti kiitotiealueelle ja lähialueelle, minkä takia kyseinen kiitotie suljettiin mahdollisen metallirojun löytämiseksi ja poistamiseksi kiitotieltä, mutta liikennettä toiselle rinnakkaiskiitotielle ei tarvinnut keskeyttää. Ja kuten todettu, polttoaineen dumppaamisen jälkeen kone laskeutui takaisin Arlandaan ilman mitään enempää dramatiikkaa.

 

Samat jutut ovat olleet koko iltapäivän flygtorget.se:n sivuilla luettavissa ainakin tusinasta eri Ruotsin mediasivustosta.

No, tämä tapahtui Ruotsista lähteneelle koneelle, joten tavallaan sen ymmärtää, mutta loppujen lopuksi kyseessä ei ollut minkäänlainen katastrofi vaan poikkeamatilanne, jossa aiheutui vain yhtiölle rahanmenoa moottorin korjauksen ja matkustajien uudelleenreitityksen/hotellijärjestelyjen suhteen. Onneksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mielenkiintoinen kuva maikkarilla tuolla sivulla .... oliskos A380 perä osa ;)

 

Taitaa todella olla ja vielä ilmeisesti pienoismallista otettu. Olisivat nyt edes kaivaneet esille oikean konetyypin kuvan.  Eipä tuo nyt mitään uutta medialta ole ....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taitaa todella olla ja vielä ilmeisesti pienoismallista otettu. Olisivat nyt edes kaivaneet esille oikean konetyypin kuvan.  Eipä tuo nyt mitään uutta medialta ole ....

 

Kyllä varmasti hommaisivat kunnon kuvat mutta kun uutinen pitää saada ulos niin ei siinä aleta lähettelemään sähköposteja ja kyselemään lupia vaan turvaudutaan omaan kuva-arkistoon ja sieltä otetaan mahdollisimman sopiva kuva esille. Samanlaisia kuvavirheitä on joka paikassa pilvin pimein.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään