Guest Maza

Google Earthin lentävä kone

7 viestiä aiheessa

Tämä on jo voinut olla täällä.

 

Tunnistaako joku tämän Google Earthissa lentävän koneen:

52°20'10.93"N, 0°11'43.31"w

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

On tainnut olla täällä aiemminkin, muistelen että tuota olisi vain muutama ollut maailmassa ja juuri Google on onnistunu kaappaamaan sellasen ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vähän samaan sarjaan kuuluu Google Mapsin kuva Frankfurtin lentoaseman itäpuolelta, ks. linkki alla. Tässä ei ihmeellistä ole konetyyppi, vaan koneiden (ja niiden varjojen) lukumäärä. Osaako joku kertoa, mistä tuossa on kysymys?

 

Vaikka Frankfurt vilkas kenttä onkin, tuskin edes siellä 747:t lähtevät tuollaisin välimatkoin. Eri korkeuksilla koneet eivät oikein voi olla, koska niiden varjot lankeavat samalle linjalle ja myös varjojen välimatkat ovat samat kuin koneiden. Varjot selittävät myös sen, etteivät koneet voi olla mitään kepin nokkaan nostettuja koristeita. Lisäksi varjoja on yksi enemmän kuin koneita...

 

Vahvin arvaukseni on, että kyseessä on jokin kuvaustekninen juttu, jossa satelliitti ottaa lyhyen ajan sisällä useamman kuvan, jotka yhdistetään, tms. Olenkohan täysin hakoteillä?

 

Linkki: <http://maps.google.com/maps?t=k&q=50.0579,8.596753&ie=UTF8&om=1&ll=50.050471,8.611135&spn=0.019014,0.043602&z=15&iwloc=addr>

 

Joku muukin on saman huomannut, hän tosin ihmettelee vain ylimääräistä varjoa: <http://www.mibazaar.com/ghostairplane.html>.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voisinpa veikata että tuo lentokone on lentänyt jonkin matkaa satelliitin reitillä ja suunnilleen samaa vauhtia kuin kuvaava satelliitti niin sen takia näkyy muutamaan kertaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koko satelliittikuva, minkä googlesta saa näkyviin on tuhansien kuvien yhdistelmä, eli tuossa on peräkkäisiä ruutuja joissa sama kone on sopivasti edennyt aina seuraavaan.. Ja aina välillä kuvaan on sattunut vaan varjo..

 

Katsokaa myös valon suunta talojen varjoista :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla