Anssi Malinen

Windows Vista optimoitua rautaa, milloin?

11 viestiä aiheessa

Moi,

 

Milloinkahan aikaisintaan saisi sellaisen koneen että sen osat olisivat optimoitu toimimaan Vistassa&DX10? Pitäisi uusi kone hommailla mahdollisimman pian, mutta ajattelin kuitenkin yrittää jaksaa kunnes kunnon Vista tavaraa on markkinoilla, mieluiten sellaista joka jaksaisi FSXää "high" asetuksilla sulavasti pyörittää.

Eli kysymys kuuluu että milloin aikaisintaan olisi järkevää ostaa uusi kone, joka ei heti vanhenisi..?

 

-Anssi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Varmaan silloin kun nVidian G80 ytimeen perustuvat näytönohjaimet tulee markkinoille. AMD:n (ATi) vastaavat tulee ensvuoden puolella..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näyttökorttia ainakaan ei kannata ostaa nyt, tai ainakaan kallista, koska DX10-kortti on merkittävä parannus Vistan kanssa. Kotelo- ja emolevytyypeissä BTX on edelleen heikoissa kantimissa. Isoja BTX-koteloita ei vaan ole näkynyt kuin yksi sikakallis alumiiniboksi, johon saa kumman vaan takalevyn ja kiinnikkeet. Mikrokokoisena saa kyllä. BTX:n takia siis tuskin kannattaa jäädä odottamaan sitten kun hankinnan aika on. Sillähän ei ole koneen nopeuden kannalta väliä, BTX:ssä vaan jäähdytys toimii järkevästi. Vanhassa ATX:ssä ei ilman kierrossa ole järjen hiventä, joten sen jäähdytys on joko kallis tai meluisa. Prosessoripuolella Core2 on nyt jonkin aikaa kurantti eikä ainakaan minulla ole tiedossa merkittävää edistysaskelta niissä. AMD:ltä varmaan tulee/on tullut jonkinmoinen vastaus Intelin haasteeseen, mutta odotettavissa ei lähiaikoina ole kuin tasoihin pääseminen. Vistan kuluttajaversio tulee ilmeisesti alkuvuodesta. Eikä tietenkään ennen joulua kannata muutenkaan mitään ostaa, kun hinnat ovat korkealla. Että näillä näkymin joskus Tammi-Helmikuussa voisi olla se aika, kun kiireisimmät voivat omansa hankkia, ja ne jotka malttavat odottaa hintojen laskua, saavat sen näyttökorttinsa tolkkuhintaan ehkä joskus kesällä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi

 

Olen itse ajatellut myös PC raudan isoa päivitystä kun edellisestä kerrasta on liki 3v aikaa. Joten onko nyt niin, että tämä toimenpide kandee suorittaa vasta kesällä 2007, jos haluaa saada maksimaalisen hyödyn FSX+Vista+DX10 kombosta?

 

Tero

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Riippuu siitä, millä hintaa haluat näyttökortin. Alkuun tietenkin kaikki DX10-kortit ovat uusinta uutta ja hinta sen mukainen kuin uusilla korteilla aina. Muun raudan puolesta ei ole aihetta odotella. Tietty myös FSX:lle pitää tulla se Vista-päivitys ennenkuin vaihdosta on hyötyä, mutta eiköhän se tule aika pian Vistan jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joten onko nyt niin, että tämä toimenpide kandee suorittaa vasta kesällä 2007, jos haluaa saada maksimaalisen hyödyn FSX+Vista+DX10 kombosta?

 

Ja vasta sitten kun on FSX-päivitys, Vista ja sekä Atin että Nvidian DX10-näytönohjaimet julkaistu ja testattu, voi sen maksimaalisen hyödyn saada....saattaa nimittäin olla, että toisen valmistajan ohjain sopii FSX-käyttöön selkeästi paremmin kuin toisen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Alrite, kiitos tiedoista. Jos muun raudan kanssa ei tarvitse viivytellä, niin saisinko raadilta ehdotuksia ?

 

- prossu?

- emo?

- muistin määrä / laatu?

- tiedonsiirto (kovo, nopeus) ?

 

Olen vähän pihalla näistä kun ei ole muutamaan vuoteen tullut pc-asioita mietittyä. Jos laitan wanhan Ati X800 XT:n (AGP) uuteen emoon kiinni, niin meneekö totaalisesti "reisille"? Vai onkokaan noissa enää muutakuin PCI-E paikkoja ?

 

Tero

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tällä hetkella järkevin ostos on Intelin E6400 prossu ja joku 975 emo esim MSI S775 I975X.  Muisi olis 2x 1gb DDR2 800Mhz ja kovo kannatta osta SATA II.  Hinta/nopeus suhte on kohtalla.  Näytöohjain ei kannatta osta jos ei tarvi, kun DX10 tulee...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juuh, tarkoitus olisikin laittaa kaikki kotelosta lähtien uusiksi Helmi-Maaliskuussa. Luulisitteko että siihen mennessä joku on jo ennättänyt niitä uusia kortteja jo FSXän kanssa testailla? Eli siis onko käytännössä mitään järkeä ostaa "jo" silloin uutta konetta, vai meneekö mm. näytönohjaimen kanssa tuuripeliksi että kuinka tulee toimimaan FSXän kanssa? Hintaa toki tulee ymmärrettävästi lisää.

 

-Anssi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos laitan wanhan Ati X800 XT:n (AGP) uuteen emoon kiinni, niin meneekö totaalisesti "reisille"? Vai onkokaan noissa enää muutakuin PCI-E paikkoja ?

 

Uusissa emoissa ei ole AGP-väylää, eli jokin PCI-E-väyläinen olisi hankittava.

 

Koska on viisasta päivittää on iäisyyskysymyksiä, aina on tulossa uutta nopeampaa rautaa nurkan takana, jolloin muutama kuukausi sitten ostetut saisi halvemmalla. Tällä hetkellä Vistan ja DX10-näytönohjaimien tulo muutaman kuukauden sisällä on kuitenkin todellista, ja simuilijalle niistä lienee paljonkin iloa kunhan FSX:n päivitys tulee.

 

Koska sitten FSX-päivitys tulee, sitä ei tiedetä, arvailuja tosin on että hyvin pian Vistan julkaisun jälkeen, mutta saattaa tässä vierähtää vuosikin. Ilman päivitystä FSX pyörii taatusti hitaammin Vistalla kuin XP:llä, DX10-näytönohjaimilla Vistassa ei saavuteta FSX:ään mitään nopeuslisää jota ei saisi myös XP:lläkin, ennen kuin FSX:n päivytys julkaistaan. Ja Vista on moninkertaisesti raskaampi alusta kuin XP.

 

Jos nyt kasaa koneen, jo pelkästään näytönohjaimen takia menee rahaa jonkin verran "hukkaan". Ja tänään rakennettu huippukone ei ole sitä enää silloin kun FSX-päivytys tulee, samat romut saa silloin halvemmalla ja tyrkyllä on hieman nopeampaa tavaraa. Toisaalta nyt rakennettuun kunnolliseen koneeseen joutuu myöhemmin hankkimaan näytönohjaimen, ja muistia Vistalle saisi olla vähintään 4gigaa, se kun itte nappasee yli gigan ja simu samoin.

 

Jos nyt rakentaa koneen, niin minä tekisin tällaisen:

 

Core 2 Duo E6600 tai E6700. E6600:ssa on 4MB Cache, E6400:ssa 2MB, hinnaneroa "vain" 140€. AMD on pudonnut kelkasta eikä ihan heti ole tulossa sellaista joka pärjää Core 2:lle.

 

Emoksi ottaisin tällä hetkellä Asuksen P5W DH Deluxen, tosin tulopäällä on uusia mielenkiintoisia emoja, esim. Asus P5W64 WS.

 

Muistia 4Gigaa, eli 4kpl 1GB DDR2 800MHz, jos on tarkoitus ylikellottaa niin esim. Corsair Twin2X2048-6400C4Pro ainakin toimii mainiosti tämän emon kanssa(itsellä E6700 2,66GHz @ 3,2GHz ilman mitään ongelmia lämpöjen tai vakauden kanssa).

 

Kiintolevyt 2kpl SATA2 määriteltynä RAID0:aan, ja mahdollisesti jokin kolmas levy varmuuskopioita varten.

 

Näytönohjaimeksi jokin käytetty PCI-E-väyläinen, jos on valmis odottamaan hitaamman ohjaimen kanssa FSX-päivitystä ja sen myötä sille parhaan näytönohjaimen valintaa. Tosin käytettynä saattaa saada huippuohjaimen siedettävään hintaan(esim. GeForce 7950 GX2 Dual GPU PCI-E 1024MB ;)) ja tällaisen pystyy myymään aika pienellä tappiolla myöhemmin eteenpäin.

Ensimmäiset DX10-ohjaimet on todennäköisesti n. kuukauden huitsukoissa saatavilla, huippuvehkeenä Asus EN8800GTX, hintakin on suolainen.

 

Jos koteloa ja virtalähdettä tarvitaan, kannattaa hankkia jokin hyvä toimivalla ilmanvaihdolla ja kunnollisella virtalähteellä, esim. Antec P180 + Antec TruePower3. Jos ylikellottaa tai haluaa hiljaisen koneen, prosessorin jäähdytys kannattaa vaihtaa, Zalman CNPS9500 on hyvä ja hiljainen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Okei, kiitos Karille ja muille kattavasta selvityksestä!

 

Melkein kyllä tuntuis nyt siltä, että jos jaksaisi sinnitellä ensi kevääseen tai alkukesään, niin olisi noiden laitehankintojen kanssa paljon paljon viisaampi. Ja ehkä samaan rahaan saisi sitten vielä pikkasen tehokkaampaa rautaa, kun hinnat tipahtanee puolessa vuodessa kuitenkin jonnin verran. Ja kun muistaa, että FSX + Vista on se alusta, jolla sitä tullaankin sitten kohtuu pitkään pelaamaan, niin ei kannattane nyt ostaa jo valmiiksi vanhentunutta rautaa. Näin ainakin äkkiseltään tuntuisi...

 

Sitten kun jotenkin jaksaisi odottaa sen reilu puoliska vuotta :P.

 

Tero

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään