Guest peltipurkki

Liikennelentäjyys ja näkökyky?

5 viestiä aiheessa

Tuossa (olikohan eilen??) olimme koulussa opon tunnilla netissä sembailemassa, piti etsiä tietoa itselleen koulutuksista ja ammateista. No sen voi melkein arvata, että liikennelentäjän juttuja kattelin :D Jäi vain hieman epäselväksi näkökyky. Lukaisisin pikaisesti jostain, että näkö olisi oltava vähintään 1.0 molemmilla silmillä? Kuitenkin silmälasit sallittaisiin jossain määrin? :P Kun vain mietin, että toisessa silmässä on 1.0 ja toisessa 0.8. Eli on hieman kutinaa persuuksissa :-\

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Riittää kuulemma, että silmälaseilla näkee "keskimmäisen rivin" siinä E-taulussa. Studia-messuilla eilen oli Patrialla ja SL Flight Trainingilla omat kojunsa, joissa niin sanottiin. Kaipa siihen lienee uskominen siis, itsellä kyllä melkein näönhukkaa, kun molemmilla silmillä on 2.0... :D Mutta kyllä ne silmälasit siis sallitaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ole kyllä ihan varma, mutta melkein sanoisin, että siinä olisi hieman enemmän niitä rivejä, kun kirjaimet käyvät pienemmäksi ja pienemmäksi rivi riviltä... Odotetaan kuitenkin, että vaikka joku asiasta enemmän tietävä kommentoisi. ::)

 

Kannattaisi käydä katsomassa Patrian sivuilta lisää noista vaatimuksista, jos nuo toiset luvut enemmän kertovat. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro,

mulla on itselläni silmälasit vahvuuksilla -2.25 ja -2.5 dioptriaa. Initial-medical1 tarkastuksessa (siis ensimmäisessä) täytyy näon pysyä rajojen +3 ja -3 dioptriaa välillä. Ja nykyisin tietyin ehdoin sallitaan myös laserleikkaukset. Sitten jos silmissä on sylinteriä(merkataan siihen "silmälasireseptiin" jonka sait optikolta) niin se lasketaan jotenkin tuohon dioptrioihin mukaan. Ja karsastus/piilokarsastus ei ole hyvä asia...Mutta kyllä noilla silmillä liikennelentäjäksi pääsee jos silmät muuten ovat terveet!Käy katsomassa seuraavia linkkejä:

 

http://www.ilmailuhallinto.fi/tietopalvelu/FI/ilmailumaaraykset/maar_jar_yhteu_ilmmaar.html ja sieltä Ohjaamomiehistön lupakirjat (Lääketieteelliset kelpoisuusvaatimukset) ja kelpoisuusluokka 1

 

Ja foorumilta threadi näköasioista: http://www.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,52739.0.html

Tsemppiä :thmbup:

 

Ville

 

Edit: ja tuo 1.0 tarkoittaa näöntarkkuutta, ei silmien taittovirhettä (yllä mainittu) eli dioptriaa :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään