Guest Rikuuho

Kannettavan koneen lämmöistä

8 viestiä aiheessa

Porukoiden tietokoneen prossun tuuletin tuntuu huutavan aika tiuhaan. Kone on päällä melkein koko ajan, jolloin alla oleva pöytä lämpiää jonkin verran (pöydän pinta on lakattua kuusilevyä) ja imuilman tuuletin ottaa koneen alta. Kun tuntuu että kone hidastuu päivän mittaan aika paljon, ja prosessorin tuuletin tuntuu käynnistyvän puolen minuutin välein, vaikka koneella ei tekisi muuta kuin selailisi nettiä.  Koneena on Fujitsu-Siemensin Amilo (mallia en muista).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulostaa siltä et on aika tehä tuuletin putstaus ja tuuletus putkistolle sama homma...

 

Viimesestä putsauksesta on menny aikaa ehkä 3 tuntia ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos tuuletin ei käy jatkuvasti, vika ei ole liian korkeassa lämmössä. Siinä vaiheessa kun prosessori alkaa speedsteppailemaan, tuuletus on kyllä koko ajan käynnissä. Ihan ne normaalit Windowsin hidastumisen korjaustoimet kannattaa tehdä, järjestä levy, putsaa rekisteristä turha röhnä, poista automaattikäynnistyksistä turhat ohjelmat ja sitten jos edelleen tahmaa, hävitä liiat systeemitiedostot yms. aikaa myöten ohjelmia asennellessa ja poistaessa kertyvä röhnä helpoimmin hävittämällä Windows ja ohjelmat kokonaan ja asentamalla uudestaan, mikä läppärissä käy yleensä näppärästi palautuslevyiltä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tein koneelle uudelleen asennuksen viimeviikolla, jonka yhteydessä asiaa ihmettelin, jolloin kyse ei ole kyllä "ylimääräisistä" tiedostoista..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mulla onnistui koneen jäähdytys muistin määrää lisäämällä.

Vanha läppäri Compaq EVO 600 kävi XP:llä kananmunan paistin pannusta.

Muistia 256Mb -> 1Gb ja puhallin meni mykäksi. Eli ilmeisesti kone käytti kovalevyä jatkomuistina. Nyt kun muisti riittää, ei kovalevyä tarvitse muistin jatkoksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Katsopa ensialkuun tehtävien hallinnasta suoritinkäyttö. Itselläni on vanha rutku HP, joka on viimeksi tyhjennetty keväällä. Nyt suoritinkäyttö pyörii ilman ylimääräisiä ohjelmia tuolla 5-10% korvilla. Jos ei siellä ole päälle 20% lukemia idlenä, niin ei ole ainakaan mitään "pa*kaa" koneella. Ainakin tähän mennessä näkemäni Fujitsu-Siemensit on olleet aika herkkiä pyörittämään tuuletinta ja toisissa pyörii kokoajankin - ihan äänekkäästi. Eli jos kone ei esimerkiksi jumita täysin tai kaadu kokonaan, en olisi huolissani tuulettimen toiminnasta.

 

Pidettäessä konetta päällä koko päivän auttaa tuohon mainitsemaasi "tahmaamiseen" juurikin muistin lisääminen. XP kun tykkää pitkään käytössä ollessaan swapata osan muistissa olevasta tavarasta kovalevylle. Sieltä kun ruvetaan etsimään tavaraa, niin ei ole ihme jos on tahmea kone.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään