Guest Simonen

Lentokenttä voidaan sulkea

5 viestiä aiheessa

Äänisenrannan piirin tuomioistuin tyydytti 13.lokakuuta Karjalan liikennelaitoksen syyttäjänviraston kanteen, jossa on vaadittu keskeyttämään 18 kilometrin päässä Petroskoista sijaitsevan Besovetsin lentokentän toiminta.        Liikennelaitoksen syyttäjänviraston vaatimus perustuu siihen että Petroskoin lentokenttä-yhtiöllä ei ole toimintalisenssiä ja kymmenestä pakollisesta sertifikaatista on vain kolme. Seitsemän sertifikaatin puuttuminen tekee mahdottomaksi lisenssin saannin.

 

Liikennelaitoksen apulais-syyttäjän Ljudmila Savvinan mukaan lentokentän johto aikoo hakea muutosta oikeuden päätökselle Karjalan korkeimmasta oikeudesta.        Syntyneessä tilanteessa, joka uhkaa lentokenttää sulkemisella,yritykselle on edullista voittaa aikaa ja toteuttaa mahdollisimman paljon lentomatkoja.

 

Syyttäjänvirasto on kamppaillut jo pitkään vailla lisenssiä toimivaa yritystä vastaan.      Kesällä 2005 tasavallan välimiesoikeus sakotti Petroskoin lentokenttää 40 000 ruplalla toiminnasta ilman lisenssiä ja 25.syyskuuta 2006 langetti sille uuden 40 000 ruplan sakon.

Donetskin tragedian jälkeen Karjalan syyttäjänvirasto sai Venäjän pääsyyttänvirastolta tehtävän tarkastaa Petroskoin lentokentän turvallisuus.        Tarkastuksessa ilmeni että Petroskoin lentokenttä toteuttaa toimintaansa rikkoen törkeästi lakeja.

 

Petroskoin lentokentältä tehdään sillä välin kolme lentovuoroa viikossa Helsinkiin ja kolme Moskovaan välilaskuineen Tsherepovetsissa.            Lisenssin puute ei ole estänyt lentokenttää säätämästä lentolipuille Euroopan tason hintoja: lippu Helsinkiin maksaa 11700 ruplaa(349 eur) ja Moskovaan 5180 ruplaa (154 eur).

 

Lähde: Venäjällä ilmestyvä Karjalan Sanomat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lisenssin puute ei ole estänyt lentokenttää säätämästä lentolipuille Euroopan tason hintoja: lippu Helsinkiin maksaa 11700 ruplaa(349 eur) ja Moskovaan 5180 ruplaa (154 eur).

 

LentoKENTTÄkö ne lipun hinnat siellä määrää..?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

LentoKENTTÄkö ne lipun hinnat siellä määrää..?

Jaa, enpä tiedä,ihmettelen tuota itsekin. Koko juttu on ihan suora lainaus lehden uutisesta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään