Mikko Westerlund

Softaa bluetooth GPS:lle?

5 viestiä aiheessa

Menin ja ostin langattoman Nokia LD3W:n Bluetooth GPS:n.

 

Ongelmana olisi että tarvitsisin ohjelman joka näyttäisi infoa sateliittien määrästä ja vahvuudesta. Vanhalle Haicomin USB GPS:lle minulla oli yksinkertainen ohjelma, mutta se ei näytä enää toimivan.

Isommissa GPS vastaanottimissahan kyseinen ominaisuus löytyy sisäänrakennettuna, mutta erillisissä PC karttaohjelmissa sitä ei ole.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tarvitsetko ohjelman PC:lle vaiko kännykkään? Wanhalle S60-käyttöjärjestelmälle on ilmaisia ohjelmia paljon. Uudelle on SmartComGPS, mainio retkeilykäyttöön ynnä muuhun ja maksaa $30 luokkaa... Kaikki ohjelmat jotka on suunniteltu muuhun kuin autonavigointiin taitaa ainakin näyttää satelliittitaivaan hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu eli käyttö tulee rajautumaan PC:lle, jolle ei näitä ohjelmia ole niin vain saatavissa. Kännyköihin ja muihin pieniin laitteisiin on saatavissa vaikka kuu taivaalta..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ilmaista ohjelmaa ei ole vielä vastaan tullut, mutta nyt törmäsin VisualGPSXP ohjelmaan. Ohjelmaa voi kokeilla ilmaiseksi 30 päivää ja tuo 25$ ei kuulosta kovin suurelta sijoitukselta.

VisualGPSXP löysi gepsin mukisematta ja vaikuttaisi ihan kelpo ohjelmalta. Ainoana miinuksena että ohjelma tukee vain 12 kanavaisia vastaanottimia, minun 20 kanavaisesta näyttää vain 12 sateliittia. Ohjelmasta löytyy jopa Altimeter sekä Vertical Speed...

 

Löytyy siis täältä: www.visualgps.net/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

SiRFDemo

 

After installing on a Windows PC, SiRFDemo can be used to talk with SiRF-based GPS receivers and: see satellites being tracked, monitor their positions, and even measure signal strengths. If you're so inclined, you can even log data and change receiver settings.

http://www.sirf.com/free_demo.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään