Yrjö Haapala

Joulusesonki kasvaa taas pohjoisessa

3 viestiä aiheessa

Lapin radiouutisissa 19.10.2006

 

"Matkailualan joulusesongista näyttää tulevan ennätysvilkas. Näillä näkymin Pohjois-Suomeen saattaa lentää jopa 600 tilauslentokonetta, mikä olisi noin sata konetta enemmän kuin viime vuonna, jolloin matkailu kärsi taantumasta Kaukoidän tsunamin vuoksi.

 

Tämänvuotisista jouluchartereista parisataa lentää Rovaniemelle ja saman verran Kittilään. Loput parisataa konetta käyttävät Ivalon, Enontekiön, Kuusamon ja Kajaanin lentokenttiä. Matkailuyrittäjien mukaan tyypillinen joulumatka on muuttumassa entistä pidemmäksi ja yksilöllisemmäksi."

 

Minkähänlainen hässäkkä syntyy taas Norjassa kun charterit valloittavat ilmatilan"

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

::)Eihän norska pahoillaan ole. Joulu-Pukin ns. reki-lennot saapuvat Napapiirille nyt suurin joukoin, joten,eiköhän se omasta ilmatilasta osaa RAHASTAA. Sillä oli ÖLJY; VESI ja kohta ilmatila, millä säädellä meitä suomen ressukoita. Ja, kun itse "naputtelen" täältä Lapista, niin vesi-voimakin valuu jonnekkin muualle ainakin LASKUSSA. Ennen pitkään me lapin kansa ollaan sitä "riiteilevää" joukkoa, kuin VIIGINGIT aikoinaan. MEILLÄ ON ALTAITA JA VIRTOJA,joist, kun alkaisimme riitelemään, kun Pohjanmaan pojat aikoinaan, niin EI Joulupukkia Lapissa ja Norjan viranomaisella helpompi olla.!

Tämä on minun mieli-pide. Terv, Joulu-Pukkia oikeasti kuljettanut C-185:lla.

P.S. En tiedä, oliko se, se OIKEA, mutta lapsuus tuli mieleen; Ehkä se oli se..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehkä tähän sopii jatkoksi, että ruotsalaiset ovat yhdistämässä voimansa saadakseen napattua turistit mm. Saksasta, Hollannista ja Ranskasta nimenomaan "Swedish Laplandiin". Eikä pelkästään talvella, vaan myös muina vuodenaikoina.

 

Suunnitteilla on mm. ympärivuotinen kansainvälinen lentoreitti Kiirunaan, jonne SAS aloittaa jo muutenkin lisätyn vuoroliikenteen ensi tammikuussa.

 

Ymmärtääkseni svedupetterit aikovat ängetä ihan Suomen rajalle, koska artikkelissa puhutaan Tornionjoesta eräänä viimeisimmistä "koskemattomista" joista, jossa sopii kalastaa ja laskea koskea.

 

No, ruotsalaiset ovat jo pitemmän aikaa olleet esim. pöllimässä joulupukkia itselleen, mutta nyt "Visit Sweden"-jne-sateenvarjon alle on saatu kerättyä myös Ruotsin ilmailuviranomainen, turismijärjestöt ja alueen yrittäjät ruohonjuuritasolta alkaen. Tosin projekti tähtää kehitykseen useamman vuoden aikajaksolla, mutta jollei Suomi/Finland pidä varaansa, turistieurot voivat valua rajan väärälle puolelle tulevaisuudessa...

 

http://www.meetingsinternational.se/artikel.asp?id=40&IID=20525 ja sieltä "Nytt samarbete ska sälja SwedishLapland".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään