Pontus Hedlund

Kansainvälinen lennonjohtajien päivä 20.10.

1 viesti aiheessa

20. lokakuuta lennonjohtajat ympäri maailmaa viettävät Kansainvälistä Lennonjohtajien Päivää. IFATCA (International Federation of Air Traffic Controllers’ Associations), joka perustettiin tänä päivänä 44 vuotta sitten Hollannissa, haluaa tehdä tunnetuksi lennonjohtajan ammattia ja sen merkitystä ilmailualan kehityksessä.

 

Tämän vuoden teema on:

 

“Security Threats on Air Travel – Safety Assurance Always Provided by the Air Traffic Controllers”.

 

Ilmailun turvallisuusvaatimusten aiheuttamat viiveet huolestuttavat ja jopa ärsyttävät useita matkustajia. Tiukat turvallisuusvaatimukset ovat kuitenkin ehdoton edellytys lentoliikenteelle. Yleisin matkustajalle näkyvä turvallisuuteen (security) liittyvä asia on turvatarkastus. Matkustajilta näkymättömissä työskentelevät kuitenkin toiset ammattilaiset, jotka takaavat turvallisuuden (safety) lentoliikenteelle ja sitä kautta matkustajille. Lennonjohtajat työskentelevät ympäri maailmaa 24 tuntia vuorokaudessa ja varmistavat, että lentokoneet pääsevät turvallisesti määränpäähänsä. Tämän työn ansiosta jokainen matkustaja voi tuntea olonsa turvalliseksi matkustaessaan lentokoneella.

 

IFATCA:n perustamispäivänä myös Suomen Lennonjohtajien Yhdistys – SLJY ry vakuuttaa osaltaan jatkavansa työskentelyä ilmailun turvallisuuden takaamiseksi. Matkustajat voivat luottaa siihen, että suomalaiset lennonjohtajat osana maailmanlaajuista lennonjohtajien yhteisöä tekevät väsymättömästi työtään, jotta ilmailu on jatkossakin niin turvallista ja tehokasta kuin se vain voi olla.

 

 

Lisätietoja:

Sami Fabritius, puheenjohtaja(at)sljy.org

 

 

SUOMEN LENNONJOHTAJIEN YHDISTYS RY

 

 

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys ry on Suomen lennonjohtajien ammattijärjestö, jonka tarkoitus on valvoa jäsentensä ammatillisia, oikeudellisia ja sosiaalisia etuja, sekä edistää ilmaliikenteen turvallisuutta ja joustavuutta. Yhdistys on itsenäinen sopimusosapuoli ja edustaa yli 90% suomalaisista lennonjohtajista (jäseniä n.260). Yhdistys on perustettu vuonna 1952. SLJY on kansainvälisen IFATCA:n (International Federation of Air Traffic Controllers' Associations) perustajajäsen.

 

http://www.sljy.org

http://www.ifatca.org

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään