Henri Keränen

GCTS (Tenerifen eteläkenttä) spottausohjeita?

7 viestiä aiheessa

En ole varsinaisesti spottaillut tuolla, mutta ilmailusta kiinnostuneena olen tuolla ollessani muutaman kerran kierrellyt vähän GCTS:n ympäristöä.

 

Jos olet liikkeellä autolla, hommaa ensin hyvä kartta. Suosittelen Freytag&Berndt -firman Tenerife -karttaa 1:75000. Löytyy mm. Autoliiton nettikaupasta, tuotenumerolla 80563. Tai etsi se käsiisi paikan päällä joltain huoltoasemalta, tai vaikka lehtikioskista. Oikeastaan kulkuneuvo on välttämättömyys.

 

Suosittelen itse kentän eteläpuolta. Lentokentän pohjoispuolelta kulkee moottoritie. Ennen ja jälkeen lentokentän rampin pääsee rampilta tietä joka kiertää kentän eteläpuolitse Los Abrigosin/Las Galletasin ja El Medanon kautta takaisin moottoritielle. Nämä rampit on myös numeroitu mutta en muista niitä enään. Kylteissä lukee kuitenkin San Miguel/Las Galletas ja Granadilla/El Medano.

Kentän eteläpuolella on sellaista hiekkaerämaata, jonka seassa menee ajouria sikin sokin. Niitä pitkin pääsee aidan kupeeseen, kiitotien sivustalle. Mutta verkkoaita siellä on aika hyvin edessä, jos kuvaamista aiot. Jos kiitotie 08 on aktiivinen, niin hyvä paikka on myös Golf del Surin loma-alue, pari kilsaa kentältä länten päin. Siellä on isot golfkentät ja rakennukset niin ettei haittaa bongaamista. Ja sieltä näkee joiltain paikoilta aina kentälle asti mukavasti, koska se sijaitsee kenttää hieman ylempänä. Tällä alueella olen joskus lomaillut ja on ihanaa nukahtaa jättöpyörteiden suhinassa!  ;D

 

Jos et halua aivan lähikontaktia koneisiin, niin kentän eteläpuolella on pari rantaa josta voi seurata myös koneita mukavasti. Parhaalla paikalla on ehkä Playa de La Tejita, mutta se on käsittäkseni nudistiranta. Eli ei ainakaan ujoille.

Sitten siinä rannassa on  parisen sataa metriä korkea Montana Roja, jonne kulkee patikkareitti. En ole itse tuolla ylhäällä käynyt, mutta epäilemättä sieltä näkee kentän hyvin. Erottuuhan se kentällekkin selvästi.

 

Tämmöistä muistui vielä mieleen. Jos vain mahdollista, niin suosittelen ehdottomasti pohjoista kenttää, GCXO. Siellä on paremmat spottailupaikat vieressä.

http://www.airliners.net/open.file/0808301/L/

 

 

Edit: Katselin just että olet kerännyt ikää 13 vuoden edestä, joten ei muuta kuin kuskia nakittamaan! GCTS:llä voit jättää kuskin El Medanon pitkälle hiekkarannalle ja talsia kuvauspaikoille.

Sellainen juttu vielä, että tuolla eteläisen kentän kupeessa tuulee usein reippaammin. Tästä syystä juuri tuo El Medanon ranta on mm. surffareiden suosiossa Teneriffalla. Eli jos olet objektiivien kanssa liikkeellä, niin hiekkaa ja tomua on kyllä päivän jälkeen helposti joka paikka täynnä. Mutta sehän on vain hidaste? 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suosittelen myös huomioimaan vähän tota sesonkiaikaa kentällä. Lentäähän sinne toki ainakin Spanair jotain vuoroja säännöllisesti, mutta saattaa liikenne silti olla melko köyhää jos lähteepi väärään aikaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ainakin talvikaudella GCTS:llä on kyllä trafiikkia ihan mukavasti. Etenkin välillä pe-su ei tule aika ainakaan pitkäksi  ;)

 

Listaa GCTS:lle ja GCXO:lle operoivista yhtiöistä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noniin, kirjoittelen taalta Teneriffalta ja kavin kentalla paivalla. Huomasin etta terminaalin oikealla puolella on lasten leikkipaikka josta on selkea nakyma kiitotielle ja rullaukseen, hieman eteenpain kavelemalla loytaa parempiakin paikkoja!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään