Jukka Joutsijärvi

Windows XP SP2 ja FS 2002?

5 viestiä aiheessa

Niin lentelen edelleen tällä FS2002Pro versiolla, olen rakennellut sitä 5 vuoden aikana niin että 20 gt on jo kokonsa ja siksi jätin FS2004 väliin ja jäin odottelemaan tätä pian ilmestyvää FSX versiota.

En ole päivittänyt XP täni Service Pack 2 siksi että muistan joskus kun SP2 ilmestyi jonkun täällä kommentoineen että FS 2002ssa oli ongelmia kun oli SP2 asentanut. Nyt kysynkin jos joku muistaa tai edes enää lentelee FS2002 että olikonäin  vai muistanko väärin. Ja jos oli niin millaisia ongelmia vai oliko joidenkin lisäosien kanssa ne ongelmat.

Ajattelin kokeilla tätä FSX demoa mutta en voi koska se vaatii SP2 ja taas en haluaisi päivittää vain tuon kokeilun takia koska minulla ei ole ollut koneen kanssa mitään ongelmia,kuten ei tietoturvankaan kanssa vaikka on vain XP SP1 asennettuna. Rakennan kokonaan uuden myllyn tuota FSX simua varten ja vanha kone jää kakkoskoneeksi jossa mahdolisesti on vain tarvittava määrä päivityksiä, sillä viiden vuoden jälkeen en aio todellakaan luopua vanhasta kunnon FS2002:sta!

Kiitollinen olen jos joku jaksoi lukea ja vielä kiitollisempi jos joku tietää onko tuo yhteensopivuusongelma SP2 ja FS 2002 välillä todela olemassa?

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tiedä FS8:sta, mutta silloin kun SP2 oli uusi, oli yhteensopivuusongelmia lähinnä laiteajureissa ja järjestemään syvälle pureutuvissa ohjelmissa ja nämä on korjattu ajat sitten. Joillain sovellusohjelmillakin oli ongelmia, mutta ainoat tuntemani tapaukset olivat sellaisia, jotka hyödynsivät Windowsin tiedonjakopalveluita, joiden tietoturvan kiristäminen sitten esti vanhalla tavalla toimimisen. En oikein usko, että FS8 enää olisi moksiskaan SP2:sta. Joka tapauksessa, SP2:n asennuksen voi perua jos ongelmia tulee. Se onnistuu oikein hyvin, kun SP2:n jälkeen ei ole asennettu mitään järjestelmään pureutuvaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Esa ryhdyn nyt toimeen! Onko aivan totta että SP2 asennuksen voi myöhemmin perua/miten se tapahtuu?

Onnistuuko se ohjauspaneelin kautta aivan suoraan "Lisää poista sovellus" ohjelmalla vaiko jollain eri tavalla?

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ihan tavalliseen tapaan ohjauspaneelin lisää/poista sovellus -toiminnolla. SP2-asennus tekee varmuuskopiot kaikista korvaamistaan tiedostoista ja palauttaa ne jos asennus perutaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
...onko tuo yhteensopivuusongelma SP2 ja FS2002 välillä todella olemassa?

 

Ei. Joidenkin yksittäisten lisäosien kanssa on saattanut esiintyä alkukankeutta mutta pääsääntöisesti kaikki toimii normaalisti... Ja koneesi tietoturva ei ole kunnossa, jos siitä puuttuu SP2. Nykyään on syytä olla suojauksista paljon enemmän huolestunut, kuin mistään suorituskyky- tai yhteensopivuusasioista. :-\

 

[Edit] Support ending for Windows XP SP1 [via ZDNet News]

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään