Heikki Sillman

Koneen käsikirja ja kenttätiedot

6 viestiä aiheessa

1.Mistä saisi esim. B757:n pilotin käsikirjan tai vastaavat tiedot?

2. Mistä osoitteesta löytyvät lentokenttien tiedot? Löysin sivut, joilta löytyi esim. EFHK-nimikkeellä Euroopan alueelta kentän ja majakoiden tiedot, mutta valitettavasti unohdin tallentaa osoitteen.

Kiitos tiedoista

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yksi sivusto, mistä löytyy paljon kenttien tietoja, on http://www.the-airport-guide.com/ vaikkakaan sivuston tiedot ja mittarikartat eivät ole virallisia.

 

Virallisia voimassaolevia karttoja, joissa on voimassaolevat menetelmät ja lähestymislaitetiedot pitäisi kai etsiä kunkin maan AIP-julkaisuista. Niitä on netistä ladattavissa aika paljon, muttei kaikkia. Joku muu varmaan muistaa kokoelmasivun, jossa on linkit eri maiden netti-AIP-palveluihin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt pitäisi tietää hieman tarkemmin, minkälaista tietoa tarvitset. 

 

Koneen valmistajan AFM (Aeroplane Flight Manual) sisältää enimmäkseen teknistä tietoa, paljon taulukoita ja käppyröitä, jotka oletettavasti eivät sinua juurikaan kiinnosta (?).

 

Boeingin oma B757 Operations Manual esittelee koneen järjestelmät ja niiden toimintaperiaatteen, mutta siinä ei ole lentämisestä mitään.

 

Boeing 757 Flight Crew Training manual on nimenomaan lentämiseen liittyvä opus ja pilotin kannalta näistä mielenkiintoisin.

 

Vakioidut toimintamenetelmät, profiilit, rajoitukset jne. löytyy taas jokaisen yhtiön toimintakäsikirjan B-osasta, joka saattaa olla aika vaikeasti saatavilla.  Ovat yleensä aika mustasukkaisia noista kirjoista.

 

Epäilisin jotenkin, että olet kiinnostunut mitä ilmeisimmin koneen lentomenetelmistä.  Menetelmäthän ovat jokaisessa yhtiössä omansa.  Pikatietoa saat kuitenkin seuraavasta linkistä: http://www.757.org.uk/

 

Jos haluat jotakin kolmesta ensimmäisestä kirjasta, laita mulle privaviestiä, niin katsotaan mitä voidaan asialle tehdä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään