Guest tuijavilppola1

Tienaaminen lukemalla sähköpostia, linkkien klikkaaminen, laillista?

7 viestiä aiheessa

Onko tuo edellä mainittu laillista? Olen yhden kerran saanut muutama kuukausi sitten saanut yhden pienen summan kotiutettua omalle tilille Paypalin kautta.

 

PS Huono omatunto ;D

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt täytyy sanoa että minä en kyllä ymmärrä...

 

... enkä ikinä ole saanut rahaa lukemalla sähköpostia.  :P Linkkien klikkaaminen on laillista, ei kai sellaista voi kukaan kieltää. Sen sijaan nettisivujen sisältö saattaa olla laitonta, tai siis onkin joskus laitonta, jolloin voi miettiä sitten taas uudestaan sitä linkin laillisuutta.

 

No joo, vaan ehkäpä asian ydin on kuitenkin se mitä se omatunto sanoo... sen kanssa kannattaa olla hyvä kaveri, vaikkei se kyllä hylkääkään vaikka onkin joskus eri mieltä.  ;)

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sen enempää tietämättä mitä oikein on tapahtunut, erittäin niukasta selityksestä johtuen, niin linkkien klikkailusta maksaminen haiskahtaa maksajan taholta klikkihuijaukselta. Koitetaan keinotekoisesti väärentää klikkitilastoja useiden eri IP:en välityksellä, vaikka klikkaajilla ei olisi mitään aikomusta klikkailla linkkejä muuten. Ainoa vain että mainosfirmat maksavat erittäin vähän yksittäisestä klikistä, niin siitä maksaminen useille ihmisille tulisi joko maksamaan enemmän kuin saavutettu hyöty tai sitten klikkaajiksi "palkatut" saisivat todella pieniä summia ja heidän pitäisi niska hiellä klikkailla muutaman euron tähden. Kävijämääriä voi sitten tietysti huijata, jos sillä olisi vaikka suurempi taloudellinen hyöty, kun saitti paistattelee jonkin/-idenkin tilaston/-jen kärjessä.

 

Mutta jos joku maksaa linkkien painelusta ja sähköpostin lukemisesta, niin eihän siinä mitään laitonta itsessään ole. Jos asiassa jotain laitonta on, niin se on sitten maksajien syy.

 

Kattavempi selitys tilanteesta auttaisi paljon enemmän.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eihän tuossa varmaan ole muuten mitään laitonta (ainakin jos on sama systeemi johon joskus itse tutustuin) mutta verottajalle pitäisi periaatteessa ilmoittaa noi tulot.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eli esim gainpay, okayemail, genuine-cash, noita meinaan. Eli tosiaan noilla sivuilla yksi klikkaus vastaa 0.5 centtiä ja saman verran sähköpostiin tulevat linkit... ja tietyn summan kasaan saamisen jälkeen rahat voi siirtää  Paypal-tilille, joka saattaa olla yksityisen ihmisen huijjaus-yritys jossain USA:ssa, ehkä ei... josta rahat voi siirtää omalle pankkitilille. Eli ainut laittomuus tässä varmaankin on referointi, eli muiden kutsuminen jäseneksi ja saamalla siitä vielä erillisen maksun, jos kaikilta edes saa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos vain suostut vastaanottamaan spämmiä ja saat siitä maksun, siinä ei ole mitään laitonta. Vasta jos lähetät aihetta koskevia sähköposteja muille ilman lupaa, syyllistyt rikokseen. Luonnollisesti tuollaiseen osallistuessasi annat sähköpostiosoitteesi spämmereiden listoille ja alat pian saada satoja roskaposteja joka päivä, joten ei kannata sellaista sähköpostiosoitetta antaa, jota meinaa jatkossakin käyttää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No Paypal ei sinänsä ole mikään huijaus vaan ihan oikea firma. Tosin koska se on varsin suosittu, aika paljon esim. sähköpostia tulee missä kehotetaan "tarkistamaan" paypal-tunnuksen tietojen oikeellisuus, ja siinä sitten "kätevästi" on linkki mistä sen voi tehdä. Linkki viekin sitten ihan eri sivustolle mikä vain näyttää paypalilta..

 

//T

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään