Guest FINSami

GF 7600 GS yhteensopiva AGP 2.0 ja AMD K7?

8 viestiä aiheessa

Tervehdys,

 

Osaa olla vähän sekavaa informaatio näistä rautahommista. Olen yrittänyt metsästää tietoa, että käykö esim: Gigabyte GF7600GS meikäläisen emolevyyn: Epox 8KHA+ (VIA KT266+, AGP 2.0, 4x)

 

-Monessa nettilähteessä mainitaan, että GF7600 toimii myös 4x moodissa. Monissa AGP väylää käsittelevissä artikkeleissa spekuloidaan myös, että ehkäpä 8x kortit toimivat myös AGP 2.0 väylässäkin..?

 

Vielä sokerina pohjalla MSI:n kortin vaatimuksissa esitetään AMD K8 prosessoria:

 

http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail.php?UID=754

 

Oisko kellään ihan suoralta kädeltä tietoa, että kävisikö joku GF7600GS AGP kortti meikäläisen koneeseen:

 

-Epox 8KHA+

-XP2600+ (AMD K7)

 

Jos ei mitään teknistä estettä ilmaannu, niin tämmöistä korttia hamuilisin: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=13332

Ilmeisesti tehoa tarvitaan sen puoli kilowattia :P

 

Kiitoksia tiedoista jo etukäteen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

lähinnä ne sitä tehokkaampaa prossua haluavat ettei se olisi pullonkaula....

Mutta toi 7600GS on AGP X8 kortti, eli AGP 3.0 speksin mukanen. Ei toimi välttämättä X4 liitännässä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja vaika toimisi hyötyy olisi minimaalinen koska 4x AGP yhdistettynnä XP2600+ prossun ei riitäisi syötämän tavara kortille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Parempi vaihtoehto kuin 7600GS tuolle kokoonpanolle olisi 7300GT ja hieman halvempi.

Muistaisko joku miten tuo AGP 4x liitin suhtautuu AGP 8x korttiin? Mulla on kokemuksia kun meinasin kokeilla AGP 8x kortin (Radeon 9600XT) toimivuutta AGP 2x emolevyssä (Celeron 400MHz), harmikseni huomasin että liittimessä oleva hahlo oli vasemmassa laidassa ja kortin vastaava oikeassa laidassa. Niissähän on eri volttimäärät ja tuo hahlo estää tällaista tumpeloa tunkemasta kortteja mihin sattuu..  :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Googlettamalla selvisi, että 7300 ja 7600 on sama lastu, mutta niissä on eri sulautettu softa (BIOS).. Pixmaniassa hintaero 2 e.

Ajattelin kokeilla tuota 7600GS:ää ja jos ei toimi, niin ei se maailma siihen kaadu. Jos kortti asettaa itsensä kommunikoimaan 4x kaistanleveydellä, hoitaa se hommiaan sitten sen mukaan.

 

Täältä löytyi AGP:sta jonkinlaista osviittaa:

 

 

http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html

 

Täytyy myös poweria päivittää..

 

EDIT: Nvidian sivuilta löytyi rohkaisevaa tekstiä ja uskalsin painaa tilausnappia: http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/nvidia.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=72&p_created=1097182603&p_sid=6aSjm4ji&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPSZwX3NvcnRfYnk9JnBfZ3JpZHNvcnQ9JnBfcm93X2NudD00MjUmcF9wcm9kcz0mcF9jYXRzPSZwX3B2PSZwX2N2PSZwX3BhZ2U9Mg**&p_li=&p_topview=1

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin,

 

Koneessa on sitten MSI:n GF7600 GS 512MB (heatpipe siilillä) ja hyvin tuntuu toimivan. 350W enermax poweri riittää ihan mainiosti, joten onneksi siihenkään ei tarvinnut investoida.

 

FS2004 ja muissa peleissä FPS nousi merkittävästi, mutta FSX:ssä taas putosi jonkinverran:) Varmaan johtuu siitä, että aiempi kortti (GF4200ti) ei osannut kaikkia temppuja, mitä FSX näytönohjaimella teettää ja nyt kun on osaava näytönohjain, ei sitten laskentateho koneessa riitä täysillä säädöillä pyörittämään. Tosin nyt ekaa kertaa vesi kimaltelee ja koneetkin kiiltelevät.. Tämmöistä ei tapahtunut vanhalla kortilla, eikä montaa muutakaan juttua näkynyt. Noh, ei kun säätöjä pienemmälle..

 

3D mark 2005 pisteitäkin tuli 3713..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sanoisin et yhä sulla on pullonkaulana AGP väylä ite ja prossu, itellä Athlon 64 3500+ ja ATi X800 GTO ja FS 2004 ja FSX pyörii ihan mukavasti 1280x1024 resolla ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin, pullonkauloista en tiedä, mutta tyytyväinen olen päivitykseen:) FS2004 pyörii hyvin ja näyttää todella paljon kauniimmalta. FSX:n sain myös pyörimään pelattavasti (12-14FPS) kun pudottelin asetusten tasoa. Vielä näyttää kuitenkin minulle riittävän kauniilta. Onhan se totta, että vanha prosessori ei pyöritä yhtä paljon dataa samassa ajassa kuin uudet.  Ja on myös ollut tiedossa ettei se näytönohjain mitään pyöritä vaan kaikki käskyt suoritetaan prosessorissa, joten ei tullut yllätyksenä. Näytönohjain ainoastaan mahdollistaa hienompia temppuja jos vain suorittimella riittää kyky kaikkia valittuja temppuja prosessoida. Kaikki nää valo/varjo/heijastus efektit jäi kokonaan pois ohjelmasta entisellä kortilla, josta johtuikin pelin sujuva toiminta mutta suht. arkinen visuaalinen ilme. VEden kimaltelua lähinnä kaipasin ja sen sain (eikä maksanut paljoa:)) Ei taida nykysuorittimillakaan ihan kaikki mahdollinen pyöriä, joten huoletta voin yöni nukkua sen suhteen..

 

Eli kun eteenpäin mentiin, niin ei ole pullonkaulaa minun näkökulmasta:) Lompakossa mielelläni pidän sen pullonkaulan:) Näillä mennään vielä seuraavaan FS:ään asti... Oon liian laiska säätämään näiden kanssa. Toimivaa ei kannata korjata.

 

Jos vanha kortti kiinnostaa jotain lukijaa, niin täältä se löytyy: http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=39502080

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään