Petteri Järvinen

BA:n 747 kolmella moottorilla LA:sta kohti Lontoota

3 viestiä aiheessa

Onko tästä jo keskusteltu:

 

http://online.wsj.com/article/SB115896261643871721.html

 

"After Engine Blew,

Deciding to Fly On

'As Far as We Can'

 

Pilot-Tower Tapes Flesh Out

747 Incident That Triggered

A Controversy Over Safety

September 23, 2006; Page A1

 

A few seconds after a fully loaded British Airways 747 took off from Los Angeles on its way to London last year, one of its four engines erupted in a spectacular nighttime burst of flame.

 

The fire burned out quickly, but the controversy has continued to smolder.

 

An air-traffic controller watching the runways radioed a warning to British Airways Flight 268 and assumed the plane would quickly turn around. To controllers' surprise, the pilots checked with their company and then flew on, hoping to "get as far as we can," as the captain told the control tower. The jumbo jet ultimately traveled more than 5,000 miles with a dead engine before making an emergency landing in Manchester, England, as the crew worried about running out of fuel."

 

Näin maallikon näkökulmasta kuulostaa aika hurjalta... etenkin kapteenin kielenkäyttö: 'as far as we can' :-)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Viimeisin juttu, minkä muistan tästä lukeneeni, on se, että FAA vaati British Airwaysille rangaistusta, koska USA:n lentosääntöjen mukaan koneen olisi pitänyt laskeutua lähimmälle sopivalle kentälle, mutta FAA luopui jutusta kun hyväksyttiin se näkökulma, että englantilaisten lentosääntöjen mukaan kippari ja yhtiö oli oikeutettu tekemään oman ratkaisunsa asiassa harkintansa mukaan, varsinkin kun Boeingin manuaalien mukaan 747:ää voi huoletta lentää kolmella moottorilla.

 

Ja kuulemma British Airways on tehnyt sellaisen päätöksen, että mikäli tällainen tilanne tulee uudelleen esiin USA:n ilmatilassa, niin kone silloin laskeutuu lähimmälle kentälle.

 

Tämä juttu taisi olla esillä Airliners.netin keskustelupalstalla, missä oli linkit äänifaileihin, joissa oli kuultavissa nauhoitukset BA:n koneen ja lennonjohdon välisistä keskusteluista. Äänifailit oli vaatinut Freedom of Information Actin nojalla kuultaviksi Wall Street Journal, joka siis lämmitti uudelleen tämän vanhan tapauksen.

 

A.netille tyypillisesti siellä riidellään tästä jutusta useassa eri ketjussa, tällä(kin) kertaa jenkit vs. britit  ;)

 

Sieltä niitä ketjuja löytää käyttämällä hakua. Itse en muista, missä niistä ketjuista äänilinkit olivat, mutta viimeisin riitelyketju on parin päivän takainen ja sieltä löytyy linkki aikaisempaan ketjuun, jne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään