Guest juhake

Mistä tosi halpa kannettava ja kysymys koneen totaalisesta siivoamisesta

9 viestiä aiheessa

Voit kokkeilla Joku Norton Internet security tai Fsecure internet security (olisi jompi kumpi pitanyt olla alunperin instaloitu) mutta epäilen että Format C: on ainoa kunnon ratkaisu.  Itse poltaisin levylle tarkeat tiedestot tai hankisin ulkoisen kiintolevyn.  Muista vaan virusskanna tavarat ennen kun palautat ne konelle.

 

Halpa kannettava huuto.net... ei ne oiken halpoja siellakan ole :-\ mutta ehkä saa joku kohtulisen hintan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos koneessa on oikeita viruksia, voi automaattinen korjaaminen olla mahdotonta. Ne usein tuhoavat (korvaavat) järjestelmätiedostoja ja ne on silloin joka tapauksessa palautettava. Kunnolliset virustorjuntaohjelmat, kuten F-Secure ja varmaan Nortonkin osaavat kyllä varsin hyvin siivota tiedostoihin tarttuneet virukset, mikä pelastaa datan, ellei kysessä ole tiedostoja korruptoiva virus. Kunnon virussoftalla kun teet ensin järjestelmän täyssakkanuksen ja yrität automaattista puhdistusta, niin sittenpä näet, onnistuuko ihan sillä. Jotkin virukset estävät virustorjuntaohjelman käytön, joten skannauskin saattaa tarvita uuden käyttiksen asennusta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Sitten tälläinen siskon koneeseen liittyvä kysymys. Sisko on ottanut koneen nettikäyttöön, ja yllätys yllätys ei mitään puhetta tietoturvasta... Joten koko kone on saastunut. Mitkä ohjelmat tekee parhaan tuloksen siivouksessa? Täyttä formatointia ei voi tehdä, sillä koneessa on vanhoja tärkeitä kuvia mitkä pitäisi säilyttää...

 

Terve!

Pieni esittely tässä ensiksi.. Olen jo jonkin aikaa tätä foorumia selannut "vierailiana" ja taannoin päätin rekisteröityä tänne. Syynä kait se et toi EFHK on tuossa kulman takana :D

 

Mitä tuohon virustilanteeseen tulee niin suosittelen format C:\ tai oikeastaan puhdasta windowssin asennusta, ja samalla asennuksella tulisi asentaa asianmukaiset palomuuri ja antivirus ohjelmistot koneeseen. Itse parhaillaan teen beta testausta eräälle tietoturvafirmalle ja voin sanoa kokemuksesta että windows ei kestä kahta minuuttia ilman kunnollista suojaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, taitaapi olla niin että tärkeät kuvat CD:lle, sitten se skannauksen läpi ja kone paikalliseen liikkeeseen formatointiin ja winukan uudelleenasennukseen.

 

Ja Teemulle tervetuloa! :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

i ja kone paikalliseen liikkeeseen formatointiin ja winukan uudelleenasennukseen.

 

Sano vielä firman hepuille että tekevät oman osion tärkeille tiedostoille tulevia uudelleenasennuksia ajatelleen. Siskot kun ovat todella lahjakkaita keräämään tietokoneeseen pöpöjä, vaikka olisi kuinka virustorjuntaa asennettuna.

 

Ja toiseen kysymykseen. Käyettyä läppäriä voisi hakea esimerkiksi Cruzbrokerilta. Ainakin Helsingin kaupan hyllyiltä löytyi ties mitä tietokonesälää. Nythän putiiikki pitää majaa Vantaalla

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, taitaapi olla niin että tärkeät kuvat CD:lle, sitten se skannauksen läpi ja kone paikalliseen liikkeeseen formatointiin ja winukan uudelleenasennukseen.

 

Ja Teemulle tervetuloa! :)

 

Kiitoksia :)

 

Se on fiksua pitää windows toisella partitiolla kokonaan erossa tärkeistä tiedostoista. Parasta olisi tietenkin jos todella tärkeät tiedostot olisivat DVD-RW/+RW levyllä tai CD-RW levyllä tallessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siihen kannettavaan, minkä ostat, niin laitahan linuxi (vaikka Ubuntu tai jos on nuhapumppu, niin Puppylinux): ei tarvitse miettiä noita viruksia. Linuxille kun ei ole ainuttakaan aktiivisesti leviävää pahista. Itse käytän töissä asiakkaiden koneiden siivoamiseen (jos formatointi ei tule kyseeseen) seuraavaa järjestystä.

 

- Siivoa tempit

- Asenna koneeseen ilmaisohjelmat: Jv16, ad-aware, spybot, troijanhunter sekä tulevaan käyttöön vaikka avasti (antivirus), kerio (palomuuri) ja vaikka uusi nettiselain, jos nyt joku vielä IE:ta käyttää.

- Käynnistä kone vikasietotilassa ja poista jv16:lla reg.entryt (ole varovainen!!), ad-awarella, troijanhunterilla ja spybotilla matomatalat ja muut pahikset sekä aja lopuksi antivirusohjelman skanneri.

- Käynnistä kone normaalitilassa, poista jv16 ja aja levyn eheytys.

- Poista tempit.

 

Avot, pitäisi koneen toimia taas kuin uusi! Ja mitä tulee halpoihin kannettaviin, Turun ekotorilla (asun naapurissa) on törkykalliit hinnat, joten neuvon pysymään kaukana. Huuto.netistä löytyy joskus halpoja koneita (1,7Ghz, 500DDR-RAM, 40Gb kiinto maksoi eilen vielä 390euroa), mutta mukaan täytyy kinuta vaikka viikon takuu, jotta voit varmistaa, että kone ei kuumia liikaa tai että näytön valo ei vetele viimeisiään.

 

 

Terveisin Mikko

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ise käyttänyt jo pitkän aikaa CCleanneria ja sillä rekisteriäkin voi putsata tosin kannattaa ottaa se backup, jota se kehottaa tekemään, ennen rekisterin siivousta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään