Ilkka Mäkelä

Airbus A300:sta painottoman tilan leikkaussali

5 viestiä aiheessa

Hieman vaikea kuvitella, mitä suurempaa välitöntä hyötyä on leikkausten suorittamisesta painottomassa Zero-G-lentotilassa, mutta näköjään hommaa on suunniteltu ja harjoiteltu jo pitkään, ja ensimmäinen ihmiselle tehtävä painottoman tilan leikkaus on toteutumassa lähitulevaisuudessa.

 

Erityisesti tarkoitukseen modifioidussa A300-koneessa aiotaan lentää tyypillistä parabolista zero-G-vuoristorataa kolme tuntia. Kirurgit on sidottu valjailla kiinni, potilas on muoviteltassa ja leikkausinstrumenteissa on magneetit, jotta ne pysyvät kiinni metallisella leikkauspöydällä. Leikkausta tehdään aina ne 20 sekuntia kerrallaan, jolloin ollaan painottomassa tilassa.

 

Koeluontoista hommaa, jota ehkä joskus tulevaisuudessa käytetään pitemmillä avaruuslennoilla, jos tarve tulee?

 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/5383764.stm

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuokin tutkimus on sinänsä tärkeää, koska varmastikkin on tarve tehdä avaruudessa leikkauksia jos ihmisiä on enemmän ja pidempään avaruudessa tulevaisuudessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aivan, tuota voisi sanoa ihmisiin liittyvien avaruuslentojen perustutkimukseksi, eli välitöntä hyötyä ei välttämättä ole mutta hamassa tulevaisuudessa varmasti tuloksille tulee käyttöä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

"The next phase of the programme will be to carry out an operation using a robot controlled from the ground by satellite.

This experiment should take place within a year, Mr Martin explained. "

 

Tuossa on koko jutun jekku. Eli tulevaisuudessa ei kirurginkaan tarvitse olla paikalla avaruudessa vaan jos tulee ongelmia niin leikataan "etätyönä".

 

J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään