Seppo Sipilä

Osasto Kuhlmeyn Heribert Koller kävi Malmilla

5 viestiä aiheessa

Ks. http://www.pelastamalmi.org/fi/uutisia/koller.html - siellä on myös linkki itse tarinaan Kollerin ohjaaman Fw 190 "Mustan 12:n" viimeisestä lennosta, joka päättyi ojanpenkkaan Malmin kentän laidalle 18.6.1944.

 

Miksikö ei tiedotettu... no kun koko visiitti järjestyi tunnin varoitusajalla. Koller oli tällä kertaa paikalla Pilvenveikkojen vieraana. Eiköhän tuo vielä kutsuta uudelleen Suomeen kertoilemaan kokemuksistaan laajemmalle yleisölle.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pilvenveikkojen 30-vuotisjuhlissa oli vieraana myös muita ulkomaalaisia lentäjiä. Vieraita tutustui mm. Suomen Ilmailumuseoon 22.-23.9.-06

http://www.imy.fi/ajankohtaista/pilven_vieraat_09.html

 

Walter Schellerin naama on tuttu, pariinkin otteeseen, TV:ssä esitetystä Osasto Kuhlmeyn dokkarista. Ilman Kuhlmeyn tukea meillä olisi saattanut olla tsekkien tai polakkien kohtalo.... Suomalainen historiankirjoitus on pitänyt Tali-Ihantalan ihmettä aika pitkälle vain suomalaisena torjuntavoittona. Saksalaisten osuus on unhoitettu tai vähätelty ( ohjelman tekijöiden mukaan ). Luftwaffen Stukien ja Jabo-Wulffien rajan taakse kuskaama vihanpitovälineiden määrä, oli hyvin huomattava, osaston Immolan vierailun aikana  ;).

 

Danke Schön!

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lento-osasto_Kuhlmey

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voisiko joku joka on Kuhlmeyn veteraanien kanssa tekemisissä tiedustella heiltä muistavatko Alfred Schmitke tai Schmitken nimisen lentäjän.

Minulla on nimittäin valokuva ko.kaverista (taas kerran isoisän tuttuja).

Kiinnostaa mikä hänen sotilasarvonsa oli ja millä lenteli.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään