Ilkka Mannikainen

ASEMiin osallistuneella koneella kuljetettu rahaa (OLI: ASEM-kokouksen koneita)

9 viestiä aiheessa

 

 

5. Thaimaan A319 oli varmaankin täynnä bensaa, kun nousi niin myöhään.

[ attachment removed / expired ]

 

 

Taisi olla Thaimaan kone jotain muutakin täynnä ainakin HS:n uutisen mukaan:

 

helsinki/chiang mai. Thaimaan syrjäytetyn pääministerin Thaksin Shinawatran epäillään siirtäneen varojaan ulkomaille ehkä Suomen kautta ennen viime viikon vallankaappausta, uutistoimisto AP kertoi sunnuntaina.

 

Vallankaappaus tehtiin sillä aikaa kun Thaksin oli pitkällä ulkomaankiertueella, jonka ensimmäinen kohde oli Helsingissä järjestetty Asem-kokous syyskuun alussa.

 

Uutistoimisto AP:n haastattelemien nimettömien thaimaalaisten lentovirkailijoiden mukaan Helsinkiin matkanneessa koneessa oli 58 suurta matkalaukkua ja -arkkua.

 

Pari päivää ennen vallankaappausta Bangkokista lähti vielä toinen lentokone, joka vei pääministerille 56 matkalaukkua, lentoalan nimettömät lähteet väittivät AP:lle. Laukkujen sisältöä ei tunneta, koska vain Thaksinin avustajat saivat olla paikalla, kun matkatavaroita pakattiin koneeseen.

 

AP:n mukaan Thaksin jatkoi matkaansa Helsingistä toisella koneella, ja laukut vietiin muualle. Thaimaan Helsingin-suurlähetystö kieltäytyi kommentoimasta asiaa Helsingin Sanomille sunnuntai-iltana, eivätkä Suomen viranomaiset olleet illalla varmoja, millä koneella pääministeri poistui.

 

 

Thaksinin omaisuutta aletaan tutkia Thaimaassa tänään maanantaina, kun sotilasjohdon nimittämät korruptiotutkijat aloittavat työnsä.

 

Thaksin on ollut Thaimaan rikkain mies. Menestyksen takana on isovanhempien perustama silkkitehdas Pohjois-Thaimaan Chiang Maissa. Thaksinin oma teleyhtiö teki hänestä miljardöörin.

 

Thaksin myi yrityksensä 1,5 miljardilla eurolla maksamatta veroja, mikä johti mielenosoituksiin ja osaltaan vallankaappaukseen.

 

Tuon 319:n lisäksi Thaksinilla oli samalla matkallaan käytössään Thain A340-600 jolla saapui New Yorkista Lontooseen. Eli on vaihtanut konetta jossain vaiheessa matkallaan.

 

Thai joutui joillekin reiteille laittamaan kuluneen 747:n kun Thaksin vei lippulaivan omiin tarkoituksiinsa.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

btw. Hesarin kuvatoimittaja ilmeisesti tähän uutiseen liittyen soitteli eilen ja kyseli jos pystyisin järjestämään kuvaa ko.koneesta heille. En tietokoneen ääressä ollut koko päivänä, niin en päässyt katsomaan tänne kuvia, vaikkakin toimittajan tähän ketjuun ohjasin. Ei sitten kuitenkaan tainnut löytää haluamaansa tai saada yhteyttä kuvaajaan?

 

Mutta jo se aiemmin puhuttu kuvapankki (Ilmailutoimittajat) tai muu vastaava olisi tämmöisissä tilanteissa loistava, koska nyt me valitellaan täällä kun on vääriä konetyyppejä kuvissa jne, mutta ei tosiaan/ilmeisesti se materiaalin löytäminen ihan helppoa heillekään ole. Tietysti me palstan puolesta voidaan asiassa jotenkin avustaa (teknisesti esim.) jos on tarvis.. Lähinnä kyse on kuitenkin niistä kuvien saannista ja ehtojen luonnista (esim. varmistetaan jotenkin että kuvaajat oikeasti saavat krediitit ja rahat julkaistuista kuvista jne), ja tietysti kuvaajatkin pitäisi saada innostumaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

btw. Hesarin kuvatoimittaja ilmeisesti tähän uutiseen liittyen soitteli eilen ja kyseli jos pystyisin järjestämään kuvaa ko.koneesta heille. ... Ei sitten kuitenkaan tainnut löytää haluamaansa tai saada yhteyttä kuvaajaan?

 

Hesarin paperiversiossa on kyllä kuva koneesta.

 

MikkO

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hesarin paperiversiossa on kyllä kuva koneesta.

 

MikkO

 

Multa kyselivät kuvaa, mutta kun vastasin, niin olivat saanneet toisen kuvan. Paperiversiota ei ole nyt saatavilla, mutta ainakin verkkolehdessä näytti olevan Teemu Heikkosen kuva.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mutta jo se aiemmin puhuttu kuvapankki (Ilmailutoimittajat) tai muu vastaava olisi tämmöisissä tilanteissa loistava, koska nyt me valitellaan täällä kun on vääriä konetyyppejä kuvissa jne, mutta ei tosiaan/ilmeisesti se materiaalin löytäminen ihan helppoa heillekään ole.

 

Olisi tuollaiselle ilmailun kuvapankille äkkiseltään ajateltuna tarvetta. En tiedä onko kovinkaan moni harrastekuvaaja saanut kuviaan myytäväksi nykyisten kuvatoimistojen kautta, ilmailun kuvapankin kautta se olisi helpompaa. Samalla kuvista saisi asianmukaisen korvauksen, eikä niitä tarvitsisi pelkästään tietämättömyyttään myydä alihintaan, kun tariffitkin on olemassa.

Mutta kukahan lähtisi kehittelemään ajatusta eteenpäin?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

menee ohi ketjun aiheen, mutta jaetaan jos tulee paljon juttua..

 

Tuota kuvapankki-ideaa tuosta kehittelin edelleen mielessäni vielä. Ilmailutoimittajien yhdistyksellähän joku tämmöinen oli mielessä, mutta en tiedä onko asia edennyt (laitoin jo kysymyksen tästä vetämään aiemmin tänään). Hehän jo aikaa sitten kuvia hakivat ja mielestäni tämä oli tarkoitus?

 

Ihan toteuttamiskelpoinen tuo on, mutta ei nyt välttämättä ihan "goodwill" pohjalta sentään, eli kuvapankki (ainakin oman idean perusteella) voisi kyllä pienen provikan jokaisesta välitetystä kuvasta ottaa välistä, mutta tietysti niin että se lisätään kuvahinnan päälle eli kuvaaja saisi aina sen summan minkä haluaakin. Tuo palvelu kuitenkin vaatii ylläpitoa, serveritilaa ja muuta ja tietysti teknisestikin sitten jotain softaa siihen. Järkevyys tuossakin riippuu kuitenkin paljon siitä, että miten maksu kuvan käyttäjiltä/lataajilta on aikomus kerätä. Eli yksinkertaisimmillaan vain kuvan yhteyteen yhteystiedot, ja "lataa tästä, maksa suoraan kuvaajan tilille", mutta se ei ole turvallista koska kuvan voi sitten ladata suoraan ja väärinkäytös on mahdollista, tai maksut unohtua tjsp ... eli paras olisi joku järjestelmä missä täysikokoisen kuvan saa vasta kun maksu on suoritettu - mutta mediatalot tuntien kuvalla on aina kiire, eli maksu pitää saada tehtyä joko lennossa (luottokorttiko esim??) tai ennakkoon könttäsummana esim. 500 eur, jolla saa sitten latailla kuvia kunnes summa on käytetty (tuo on hankalaa) - eli kustannuksia myös maksun välittämisestä tulee jos jotain luottokorttivaihtoehtoa käytettäisi. Tietysti yksinkertainen olisi aina parasta tässäkin....

 

Sitten asia 2 on myös se että mitä kuvaajat yleensä ovat mieltä tämmöisestä ja mitä mieltä ovat omien kuviensa myynnistä, eli koko jutussahan ei ole järkeä jos kuvaajat eivät innostu myös tästä. Itse en juurikaan kuvia ota, niin en tuohon puoleen osaa ottaa kantaa oikein yhtään. Tietysti kuvaajille pitää antaa mahdollisimman laajat oikeudet päättää että miten he haluavat kuviaan myydä ja minne niitä saa myydä jne jne, eli kuvapankki tosiaan pysyisi mahd.paljon vain "läpinäkyvänä" välityspalveluna.

 

Varmasti myös kuvilla olisi hyvä olla eri hintaluokat, esim. järjestölehtiin tai vastaaviin halvemmalla - jos ko.kuvaaja edes tuollaista mahdollisuutta haluaisi käyttää. Vai..? Muutamaa ilmaista kuvapankkia olen itse käyttänyt, mutta kaupallisista en tiedä, valaiskaa ...  Vaiko jopa niin että kuvaaja saisi vapaasti päättää kuvan hinnan, sivuilla olisi annettu vain esimerkkejä hinnoista ohjeeksi...

 

 

 

Edit.. ajatusvirhe

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olen muutaman kerran eri projekteissa käyttänyt Kuvakoria, jos itseltä ei ole löytynyt sopivaa kuvaa tai sellaista ei ole ollut mahdollista ottaa. Kuvilla on kiinteät hinnat (46 / 64 / 92 / 112 euroa). Tuon tyyppinen systeemi voisi olla toimiva, mutta kuten Sami totesikin, mistä löytyy ylläpitäjä. Paras mahdollinen taho olisi minunkin mielestäni Ilmailutoimittajat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hesarin mukaan :

"Bangkokista Asem-kokoukseen Helsinkiin tullut Thaimaan hallituksen lentokone pysähtyi tulomatkalla Venäjällä, lentorekistereistä selvisi maanantaina. Helsinki-Vantaan kenttää hallinnoivan Finavian mukaan kone saapui Helsinkiin 9. syyskuuta moskovalaiselta Domodedovon kentältä."

 

"Thaimaan Asem-delegaatiota kuljettanut hallituksen kone lähti Helsingistä Bangkokiin 11. syyskuuta kello 15.34, ilman että siitä olisi tiettävästi siirretty isoa laukkumäärää muualle. Thaksin itse jatkoi matkaansa yksityiskoneella Lontooseen tyttärensä luo, Thaimaan Helsingin-lähetystön asianhoitaja Krerkpan Roekchamnong kertoi Helsingin Sanomille maanantaina."

 

"Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan kyseessä oli kymmenelle matkustajalle tarkoitettu Falcon 2000."

 

Hesari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Multa kyselivät kuvaa, mutta kun vastasin, niin olivat saanneet toisen kuvan. Paperiversiota ei ole nyt saatavilla, mutta ainakin verkkolehdessä näytti olevan Teemu Heikkosen kuva.

 

Yksi hyvä syy postata kuvia tänne. :thmbup:

 

Tuosta kaiman kuvapankki hommasta: Aika kasan töitä tuollaisen eteen jouduttaisiin tekemään. Kuka vääntää moisen sivuston, mitkä on kuvien laatukriterit -> kuka screenaa, kuka määrittää hakusanat jne jne Jos minkäänlaista screenausta ei ole niin koko paikka on vuoden päästä turhaa huttua täynnä eikä sieltä löydä mitään. Aikojen alustahan on puhuttu suomalaisesta "a.net":stä josta sitten kuvanostajat voisivat ottaa yhteyttä.

 

Eräs toimittaja kerran valitteli että suomessa ei ole sellaista palvelua josta voisi saada kuvan heti koska päivittäislehtien toimituksilla ei aina ole aikaa alkaa kyselemään mistä kuva löytyis.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään