Raine Haikarainen

Peltienkeli Suomen Ilmailumuseossa

3 viestiä aiheessa

Viime perjantaina avattiin Suomen Ilmailumuseossa Vantaalla erikoisnäyttely Peltienkeli. Näyttelyssä on esillä 20 vuotta kymmenessä eri Afrikan maassa lentänyt OH-MAF sekä lähetyslentäjien työtä esittelevää materiaalia. Peltienkeli on paikalla vuoden loppuun saakka.

 

Näyttely sijaitsee museon välihallissa eli ainoassa lämmitetyssä näyttelytilassa. Kestikin melko tarkalleen 20 vuotta, ennenkuin OH-MAF pääsi  lämpimiin tiloihin sen jälkeen kun oli jättänyt Afrikan kuuman auringon. Tähän asti kone värjötellyt kesät ja talvet Helsingin Malmilla.

 

Kone lensi Afrikan vuotensa jenkkirekkareissa ja radiokutsu oli 39F.  AIR INTERNATIONAL kirjoitti maaliskuun numerossa 1989 lähetyslentäjien työstä ja omisti artikkelissaan yhden luvun myös OH-MAF:lle:

 

"39 Foxtrot on vain yksi pieni lentokone. Mutta kun sen historian kertoo MAF:n käytössä olevalla 146 koneella, silloin on helpompi muodostaa kuva ympäri maailmaa tehtävän työn laajuudesta. MAF:n yhteisö on osaltaan auttamassa taistelussa, jota käydään köyhyyttä, tauteja, nälänhätää, kärsimystä ja kurjistumista vastaan - kaikki asioita, jotka ovat yhä edelleen täyttä totta kolmannessa maailmassa."

 

Kuvassa kone on alkuperäissrekistereissään Keniassa. Aika on todennäköisesti 70-lukua.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

:thmbup:

Pitää käydä huomenna vilkaisemassa miltä näyttely näyttää.

laitan tähän vielä kuvan kesältä. Siinä MAF odottelee sisällä pääsyä

[ attachment removed / expired ]

Juha.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä OH-MAF toukokuussa Malmilla ja lentokuntoisena.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Ja tässä palattuaan siirtolavalla Brommasta. Tarkasti katsomalla voi erottaa potkurivaurion jäljet. Uudelleenmuotoiltu potkuri on nähtävissä myös museon näyttelyssä.

 

Jännä yksityiskohta on se, että OH-MAF tuli  Brommasta päivälleen 20 vuotta sen jälkeen, kun saapui ekan kerran Suomeen heinäkuussa 1986.  Sillonkin tultiin Brommasta Malmille - tosin lentäen.

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään