Ilkka Mäkelä

Mikä pikkukone Niemenmäen yläpuolella äsken? (23.09. n. klo 14)

11 viestiä aiheessa

Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun harvemmin tästä Niemenmäen/Munkkivuoren ylitse pikkukoneita nykyisin lentelee, mikä kone teki juuri äsken (13:47 - 13:52) noin neljä oikeanpuoleista lenkkiä ehkä 600-700 jalan korkeudessa Niemenmäen ympäri? Parvekkeelta tuli katsottua.

 

Kyseessä oli ylätasoCessna, oletan, ja telineet sisällä sikäli kuin vanhan silmät vielä erottavat, perusväri valkea ja jotain sinistä raitaa rungossa. Ei näyttänyt ennestään tutulta malmilaiselta koneelta.

 

Sinänsä ihan piristävä poikkeus rutiiniin. Yleensä tästä menee ylitse vain Medi-Heli ja sekin harvoin. Ja pari kuumailmapalloa per kesä.

 

Tietääkö joku?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jaa, saattaa hyvinkin olla, koska myöskään streevoja koneessa ei ollut ja nopeus oli tavallista Cessnaa suurempi. Ja väristähän saatoin saada väärän käsityksen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siniset raidat, RG ja ei streevoja voisi myös tarkoittaa OH-ARI:a, mutta jos kerran CRG on ollut alueella ja kun tuo useamman ympyrän lentäminen sopisi ilmakuvauksiin, niin voisi kyllä kallistua sinne suuntaan. Värit on helppo sotkea ilmassa olevasta koneesta...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ite olin juuri Talissa pelaamassa frisbeegolfia ja CRG pyöri pitkään Pohjois-Leppävaaran/Vallikallion nurkilla oikeanpuoleista ympyrää tuossa yhden aikaan. Eli melko varmasti oli CRG myös Niemenmäellä.

 

-m

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt kun näin OH-ARI:n kuvan, niin täytyy kyllä sanoa, että siltä se värityksen puolesta enemmän näytti, mutta en mene nyt vannomaan. Onko se sitten juuri tänään Vantaalla tai Malmilla, niin se on sitten toinen juttu.

 

Kyllä vanhan silmät voivat erehtyä tuosta värityksestä, koska lenkit tehtiin nopeasti, havaintoetäisyyttä oli kohtalaisen paljon ja kone oli koko ajan kallistuneena oikealle, jolloin rungon värit näkyivät vain hetken.

 

Harvinainen ylilento kuitenkin. 90-luvullahan Hesan keskustan alue oli viikonloppuisin aina täynnä 2000 jalassa lentäviä sightseeing-räpistimiä, kunnes ilmatilajako muuttui.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ainakin tuolla VACC:fi 123.4500 palstalla on kuvia OH-CRG:stä tänään pyörimässä Helsingin yllä, tai pyöriä myös tässä länsi-Vantaankin ympäristössä.

 

Ps. Putte näköjään viestilaskurissa...!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin, kun kävin Lentokuva Vallaksen nettisivuilla, niin siellähän mainitaan, että he tekevät mm. viistokuvausta koneen oikeanpuoleisesta pikkuikkunasta.

 

Ja siellä todetaan mm. se, että siinä kuvaustoiminnassa jopa 90 % ulkopuolisista mukanaolijoista alkaa voida pahoin, koska siinä tehdään niin rajuja käännöksiä, joten ulkopuolisia asiakkaiden edustajia ei yleensä oteta kyytiin.

 

Joten, eipä tainnut olla mistään sightseeingistä kysymys vaan nimenomaan kuvauslennosta, kun kerran oikeanpuolista kaartoa tekivät ja jaksolla olivat ja muutkin ovat koneen tunnistaneet. Kone teki tosiaan tiukkaa kaartoa ja tehot täysillä äänestä päätellen.

 

Ja kuvausilmahan oli etelä- ja länsi-Helsingissä aamupäivällä mahtava. Siis mitä todennäköisimmin OH-CRG.

 

EDIT: tuolla VACC.fi:n palstalla kävin juuri katsomassa niitä kuvia. Hauskasti ensimmäisessä kuvassa näkyy maalauksesta vain ne siniset raidat, jotka itsekin näin  ;) Ja kuvassa 2 onkin sitten enemmän punaista kuin sinistä. En siis nähnyt harhoja  :) vaan riippuu näköjään ihan katselukulmasta, miltä kone näyttää. Mukava "efekti".

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sama vehje kävi täälläkin ilmeisesti sitten kuvaamassa joskus 10-11:sta aikaan. Ihmettelin kun ennen en ole täällä nähnyt cessnaa, missä on sisäänvedettävät laskutelineet.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pieni on maailma. Itsekkin todistin tuota, kun talsin Munkkivuoren ostarilta kotiin kauppakassien kanssa. Teki useita lenkkejä tässä Ulvilantienkin päällä, Munkkivuoren pohjoisosassa.

Oli ihan mukavaa kävelyseuraa kun tuo pörräsi seurana. Kun kone tuntui matalammalla menevän, niin koitin tihrustaa tunnusta, mutta oli niin nopea liikkeissään etten päässyt OH:ta pidemmälle.

 

Cessna se oli, jotain raitaa kyljessä ja telineet olivat tosiaan ylhäällä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään